26 april 2024 t’ Olde Staduus

Sportclub kraakt NSC Nijkerk

Geplaatst op: 28 oktober 2017

Sportclub Genemuiden won zaterdag met een korfbaluitslag bij NSC Nijkerk. Op de Veluwe werd het maar liefst 3-7 na een 1-4 ruststand.

Na twee matige partijen kon Sportclub in Nijkerk de negatieve spiraal stevig doorbreken. Daar zag het aanvankelijk niet naar uit. Kavak scoorde wel snel de 0-1, maar daarna werd NSC sterker en scoorde ook terecht de gelijkmaker. Genemuiden besliste vervolgens rond het half uur de wedstrijd. In een paar minuten tijd scoorden Rotman, Frank Jansen en Sijmon Eenkhoorn, toevalligerwijs spelers die dit seizoen nog geen basisplek hebben.

In de eerste tien minuten na rust leek Genemuiden op een monsterscore af te steven. Eenkhoorn scoorde nog een keer en Kavak schoot twee keer raak, waardoor hij nu al tien treffers op zijn naam heeft staan. Na de 1-7 was het gebeurd met de doelgerichtheid van Genemuiden, al kreeg de ploeg wel kans op meer. Nijkerk scoorde nog wel twee keer.

De komende wedstrijd is de topper tegen Berkum, dat zaterdag op eigen terrein twee punten liet liggen tegen SDC Putten. Excelsior is nu weer koploper.