Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 augustus 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

VVN én politie controleren fietsverlichting

Geplaatst op: 5 november 2017

Deze week zullen in Genemuiden vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland afdeling Genemuiden ‘s avonds op straat mensen aanspreken die geen of een ondeugdelijke fietsverlichting hebben. Ook de plaatselijke politie zal extra controleren  op de fietsverlichting.

De vrijwilligers waarschuwen nog, de politie bekeurt echter wanneer de fietsverlichting niet in werking of in orde is! De plaatselijke rijwielhandelaren Altena’s Fietsen en Rijwielhuis Van Dalfsen repareren eventuele kapotte fietsverlichtingen op zaterdag 11 november gratis. De materiaalkosten worden wel in rekening gebracht.

Volgens Veilig Verkeer Nederland gebeuren er ieder jaar nog te veel ongelukken waar fietsers bij zijn betrokken. Goede zichtbaarheid van fietsers is van groot belang voor de veiligheid van fietsers. Fietsverlichting is daarbij cruciaal. Ook reflectoren spelen een belangrijke rol bij de zichtbaarheid.  De meeste ongevallen gebeuren als gevolg van een onverwachte en ongelukkige samenloop van omstandigheden. In een fractie van een seconde moeten beslissingen worden genomen en worden gehandeld. Dan moeten zaken voorspelbaar en herkenbaar zijn. Verrassingen leiden tot ongevallen. Voor de herkenbaarheid van fietsers in het donker, in kritieke situaties is het ontzettend belangrijk dat de fietsverlichting het doet en op een logische plaats zit. Hoe simpel kan veiligheid zijn!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500