Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

NPV neemt afscheid van coördinatoren

Geplaatst op: 15 november 2017

De Nederlandse Patiënten Vereniging (NPV), afdeling Genemuiden nam tijdens een thema-avond afscheid van coördinatoren Stienanda van de Kerke en Petroeska Bakker. Lange tijd waren beide actief binnen de NPV afdeling Genemuiden. 

Op mooie wijze werden de betekenis van de naam Stienanda (Steen / Rots) en Petroeska (kracht en vastberadenheid) uitgelegd. Beide dames hebben het werk altijd met veel inzet gedaan, met de zorg voor andere mensen op het oog. Als dank kregen ze het zilveren Chai speldje van Esmé Wiegman directeur NPV. Chai is het Hebreeuwse teken voor leven of levend. De NPV zet zich in voor de beschermwaardigheid van het leven. Het bestuur en de afdeling zijn dankbaar voor al het werk dat Stienanda en Petroeska hebben verricht.

De lezing werd verzorgd door NPV directeur Esmé Wiegman. Het thema van deze avond was ‘NIPT’ (Niet Invasieve Prenatale Test). Met deze bloedtest kan worden getest of de kans bestaat dat het nog ongeboren kind bijvoorbeeld syndroom van Down geeft. Een uitkomst voor vrouwen die willen weten wat ze kunnen verwachten?De NPV Thuishulp is op zoek naar uitbreiding van het team van coördinatoren en de groep vrijwilligers! Als NPV zijn we dankbaar en ook trots dat wij thuishulp kunnen aanbieden in Genemuiden. Het werk dat gedaan mag worden voor onze naaste wordt door de vrijwilligers met liefde gedaan. Na al die jaren is de NPV Thuishulp een begrip in Genemuiden geworden. Om in de aankomende jaren de aanvragen te kunnen blijven invullen, zijn wij dringend op zoek naar uitbreiding van onze groep vrijwilligers! Schroom niet om u hierbij aan te sluiten en met uw vrijwilligerswerk onze naaste ten dienste te zijn!  Mail of bel: npvthuishulp@genemuiden.info | 06 – 27 32 65 79 (alleen ’s avonds).

 

 

 

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500