Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeente spreekt bruidsparen aan op vuurwerk op vrijdagavond

Geplaatst op: 16 november 2017

De gemeente gaat tegen aanstaande bruidsparen zeggen dat het niet gewenst is om vuurwerk af te steken na hun bruiloft. Dat merkte ambtenaar Martin Grouve donderdagavond op in een informatieavond over de veiligheid in het gemeentehuis. ChristenUnie-raadslid Klaas van Olst vroeg zich af wat er aan deze ‘nieuwe traditie’ gedaan wordt.

Wijkagent Jochem Schreurs merkte op daar niet heel veel meldingen van te krijgen. “Als er vuurwerk wordt afgestoken, dan is het wel handig dat er een melding komt. Anders is het lastig om er wat mee te doen. Als er een melding komt, is het óf een dag later óf via Twitter.”

SGP-raadslid Maarten Slingerland stelde dat het vrijdagse vuurwerk na een paar minuten weer over is. “Dan draaien mensen zich om en ze denken de volgende morgen: ‘laat ik eens een melding doen’.” De wijkagent stelde dat de gemeenschap er last van heeft, maar dat het bewoners van diezelfde gemeenschap zijn die vuurwerk afsteken. “Als je ziet dat anderen vuurwerk afsteken, moet je ze zelf ook daarop aanspreken.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk

11 thoughts on “Gemeente spreekt bruidsparen aan op vuurwerk op vrijdagavond

 1. Henk schreef:

  Voor- en tegenstanders dus. Maar wat een vreemde reactie van dhr. Schreurs (wijkagent). Eerst melden en dan gaat ie op pad! Je bent wijkagent om iets met signalen van de buurt c.q. bevolking te doen. Als hierover vragen in de gemeenteraadsvergadering zijn lijkt me dit signaal toch wel voldoende.

 2. Daan schreef:

  We hebben honden gehad, en wat waren deze dieren bang na het afknallen van vuurwerk. En een dier is dan niet gauw rustig. Nu jaren verder zijn onze honden er niet meer, wordt er vuurwerk afgegooid denk ik gelukkig geen honden meer, kan me dus voorstellen dat dit voor sommigen overlast kan geven…

 3. Klaas schreef:

  Als de klaagmuur te koop was stond hij in Genemuiden

 4. Thessa schreef:

  hahahaha…
  dit is zooooo humor!! iets met een koe en kalf??

 5. geen vuurwerk fan. schreef:

  De reactie van Harry is wel erg kort door de bocht, vooral als je net als ik er om de week om drie uur uit moet om aan je werkdag te beginnen. Dan denk je echt niet ik draai me straks nog even lekker om. Dit geeft dan alleen maar ergernis. En voor je denkt dit is toch niet elke week, mens wat zeur je, het is wel degelijk vaker dan de tien keer die jij aangeeft.

 6. KB schreef:

  Triest om je bruiloftsdag te eindigen in zinloos geknal. Men weet, dat het middernachtelijk geknal ergernis oplevert in de omgeving. Wil je dat? Wint zoiets de sympathie in de nieuwe buurt? Het komt erg puberaal over. En moet de politie daarvoor komen? De knallers hebben toch zelf ook verstand?

 7. Polytype schreef:

  Niet alleen de bewoners van ’t Tag zijn zitten rechtop ook het oude deel heeft er last van.
  Feestje is prima, vuurwerk is voor oud en nieuw , en niet als afsluiting van een bruiloft.

 8. verontruste inwoner schreef:

  Ik heb meneer Schreurs al regelmatig gevraagd of er opgetreden kon worden maar het ‘probleem’ was dat hij niet weet waar te zoeken. Nu worden de rollen omgedraaid en moeten de bewoners zich melden. Het gaat nog niet zo zeer om e bevolking die er last van heeft maar denk ook aan de dieren. Misschien een idee om ook de verkopende partijen eens aan te spreken. Zoals SvS aangeeft via welk kanaal melden wij het ’s nachts?

 9. Jan schreef:

  Als de politie even na gaat wie er vrijdags trouwt en weet waar de mensen komen te wonen, meestal hangt er wel een spandoek voor de gevel, kunnen ze de boel in die straat in de gaten houden

 10. Harry schreef:

  Van de 52 weekenden in het jaar, zijn hooguit 10 met vuurwerk. Wat een stelletje klagers. Omdraaien en morgen is er weer een nieuwe dag.

 11. SvS schreef:

  Hoe kunnen we de wijkagent ’s nachts het beste bereiken om een melding te doen?
  Als bewoners van ’t Tag zitten we ’s nachts regelmatig rechtop in bed door dit geknal.

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500