Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sinterklaas arriveert tussen de buien door

Geplaatst op: 18 november 2017

Het weer bleek zaterdag uiteindelijk het mooiste cadeau: net nadat een lange sliert regen wegtrok, gleed de Vijf Gebroeders de binnenhaven binnen. Aan boord: een letterlijk en figuurlijk goed gemutste Sinterklaas met een reeks Pieten, zwart van kleur, in zijn gevolg.

Nadat de Pietenband de sfeer verder verhoogde bleek het weer mee te willen werken. Paraplu’s werden ingeklapt en uit de tassen verschenen plastic zakjes waarmee de kinderen een flinke verzameling pepernoten konden verzamelen. Die werden dan ook grif uitgedeeld door de Pieten, die niet zuinig van karakter waren zaterdagmiddag.

Door de meevaller van het weer bleven weinig kinderen met hun ouders thuis, zodat het ouderwets druk was op het Havenplein. Sinterklaas had al heel wat handen geschud voordat hij zijn rechterhand in die van wethouder Dick Visserman mocht drukken. Die ontving de kindervriend allerhartelijkst. In een onderonsje onthulde de Sint dat de werkzaamheden aan het Havenplein ook een cadeautje uit Spanje is.

Na de mooie en sfeervolle ontvangst vond Sinterklaas ook nog tijd voor een bezoek aan de Overtoom. Dat hij volgend jaar opnieuw ten tonele mag verschijnen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500