Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Van Ingen Biljarttoernooi opnieuw een succes

Geplaatst op: 18 november 2017

Zaterdagavond ver over de klok van zes uur zijn de finales van het Slagerij Van Ingen Biljarttoernooi in De Rank nog steeds bezig. De dag is uitgelopen en dat maakt volgens organisator Henk Post duidelijk dat de limiet aan het aantal deelnemers bereikt is. “Later dan 7 uur moet het niet worden. En je kunt ook niet om 08.00 uur al gaan biljarten”, zegt Post.

Dan moeten sommige deelnemers immers wel heel vroeg uit de veren. Tot aan Klazienaveen en Slagharen komen er biljarters naar Genemuiden. “Het zijn veel bekende gezichten, al zouden we het deelnemersaantal moeiteloos kunnen verdubbelen”, zegt Post, die ook zaterdag weer veel enthousiaste reacties krijgt over de club en het onderkomen. “De biljartsport vergrijst. Elders komt het voor dat het jongste lid in de zeventig is. Dat is bij ons wel anders.”

Post wijst naar een clubje mannen die recent lid zijn geworden. “Ze stopten met voetballen en bijna het hele team is hier lid geworden: ze biljarten elke zaterdagmiddag. In totaal hebben we nu 68 leden”, vertelt Post. Een aantal daarvan komt uit Hasselt.

In de finale spelen de verwachte Jan van den Berg en Nentjes uit Urk tegen elkaar. De B-klasse is gewonnen door Henk Bruintjes.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500