Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Juf Van Essen 40 jaar voor de klas

Geplaatst op: 23 november 2017

Het is half 9. Kinderen van de Johannes Calvijnschool staan gespannen te wachten op juf Van Essen. Die zit 40 jaar in het onderwijs en dat mag gevierd worden. “Zit ze in een limo?”, vraagt een van de kinderen zich af. “Misschien zit ze wel gewoon in een Fiatje”, oppert een ander.

Met het verstrijken van de tijd neemt het rumoer op het schoolplein toe. Helemaal als er dan toch een limousine komt aanrijden vanaf de Kamperdijk. Onder luid gejoel opent de chauffeur de achterdeur van de Bentley. En inderdaad, juf Van Essen stapt uit.

De veelal verklede kinderen staan dan ondertussen al een tijdje klaar met de feestboog, waar de juf onderdoor mag lopen. En daar neemt ze de tijd voor. Verschillende kinderen krijgen even wat aandacht van haar. Andersom ook, trouwens: “Vind je mij ook mooi, met die bloem?”, vraagt ze.

Als Van Essen dan eindelijk de ingang heeft bereikt, gaan ook de kinderen naar binnen. Hun feestdag kan beginnen.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500