Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Brandweerman Weijs Lid in de Orde van Oranje Nassau

Geplaatst op: 24 november 2017

Bert Weijs uit Genemuiden kreeg op vrijdagavond een koninklijke onderscheiding opgespeld door burgemeester Bilder van de gemeente Zwartewaterland. De brandweerman ontving de versierselen, behorend bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, voor zijn jarenlange inzet voor het vrijwillige brandweerkorps in Genemuiden.

Albert Marinus Weijs trad op 1 september 1991 in dienst bij de vrijwillige brandweer van de gemeente Kampen en werd vervolgens aangesteld tot aspirant brandwacht bij de vrijwillige brandweer Genemuiden. In 1992 werd Weijs brandwacht en een jaar later brandwacht eerste klas. In 2002 werd hij bevorderd tot onderbrandmeester en van 2004 tot 2014 was hij postcommandant. Bert sloot zijn brandweerloopbaan bij het korps Genemuiden in 2017 af in de functie van ploegleider.

Door zijn vrijwillige inzet heeft de 53-jarige Bert Weijs ruim 25 jaar bijgedragen aan het vergroten van de veiligheid en het welbevinden van de inwoners van Genemuiden. Op eigen verzoek is hem op 1 mei 2017 eervol ontslag verleend. Weijs blijft na het neerleggen van zijn vrijwillige taken nog steeds nauw betrokken bij het brandweerwerk. Hij is beroepsmatig verbonden aan de Veiligheidsregio IJsselland.

De onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Bilder tijdens de jaarlijkse korpsavond van de gezamenlijke vrijwillige brandweerkorpsen Zwartewaterland die werd gehouden op 24 november 2017 bij Natuurboerderij Weidevol aan de Oppen Swolle.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500