Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Cursusoverzicht Leerhuis Zwartewaterland

Geplaatst op: 25 november 2017

Woensdag 10 januari, Moeder 1.0 Ontmoetingskerk Hasselt

Moeder zijn… is meer dan werken, sporten, sociale contacten
onderhouden, huishouden, een leuke moeder zijn, verzorgen, boodschappen doen. In de cursus Moeder 1.0 staan we juist uitgebreid stil bij jou als opvoeder. Er is tijd om na te denken en te reflecteren. In de cursus Moederschap 1.0 staan we juist uitgebreid stil bij jou als opvoeder.
Er is tijd om na te denken en te reflecteren.

Kortom: avonden vol kennisoverdracht, plezier, creatieve opdrachten, ervaringen uitwisselen en nog veel meer.

Aanvang : 19.30 uur Prijs € 15.00 ( Opgeven voor 20 december )

 

Woensdag 17 januari, Vader Zijn met hart en handen, Hervormd Centrum Genemuiden

In de cursus Vader zijn met hart en handen wordt voor de nieuwe generatie opvoeders op een frisse manier uiteengezet hoe je als christen een echte vader kunt zijn voor je kinderen. Met deze hartverwarmende en praktische cursus wordt zowel jonge als oudere vaders een hart onder de riem gestoken.

Aanvang 19.30 uur Prijs € 15.00 ( Opgeven voor 26 december )

 

Woensdag 17 januari, Oefenen bij het leven, De Schakel, Genemuiden ( Thema avond )

‘Jezus roept leerlingen, geen kerkleden.’ Deze uitspraak is een belangrijke grondtoon in het denken van Sake Stoppels. Hij schreef een boek over de kerk als oefenruimte. Hij wil graag kerken en andere geloofsgemeenschappen helpen om verder te komen op weg van de navolging van Christus.

Stoppels neemt afstand van een kerk die weinig vraagt. Waar niets hoeft, gebeurt ook meestal niets. Hij zoekt naar de opbouw van een cultuur van discipelschap die tegelijk open wil zijn voor de zinzoeker van deze tijd. Anders dan sommige anderen die de kerkelijke lat in deze tijd van krimp wat lager willen leggen, legt hij hem hoger. Het Evangelie van Jezus Christus is radicaal en daagt jong en oud uit te zoeken naar een leven in Zijn spoor. Een kabbelende kerk heeft geen toekomst…

Aanvang : 20.00 uur Prijs : vrijwillige bijdrage ( Opgeven voor 26 december )

 

Dinsdag 16 januari, Dordtse Leerregels, Hervormd Centrum Genemuiden

Heeft een document dat 400 jaar geleden is opgesteld, vandaag nog iets te zeggen? Kun je je geloof kwijtraken Komen jonggestorven kinderen van gelovigen wel in de hemel? Maakt de leer van de uitverkiezing God niet tot tiran?

Het zijn vragen waar de zogenaamde Dordtse Leerregels op ingaan. Deze leerregels zijn berucht en beroemd maar slechts weinig mensen kennen de schatten die erin te vinden zijn. 400 jaar geleden werden ze tijdens de synode van Dordrecht (1618/1619) opgesteld.

Dit jubileum is een mooie aanleiding eens te kijken waar die leerregels vandaan komen, waar ze over gaan en vooral wat je er vandaag nog aan hebt. Trouwens, de cursus gaat ook in op de vraag waarom die Leerregels zoveel mensen geestelijk en psychisch in de problemen hebben gebracht. Kortom: spannende en actuele vragen!

Aanvang : 19.30 uur Prijs € 15.00 ( opgeven voor 27 december )

 

 

Meer informatie vind u op onze website www.leerhuiszwartewaterland.nl en in ons programmaboekje.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500