Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Koppel drie maanden dicht om brug

Geplaatst op: 27 november 2017

In het eerste kwartaal van 2018 wordt de Koppel tussen de kruising met de Blokhuisweg/Achterweg en de ingang van de begraafplaats afgesloten. Dat in verband met de daar te plaatsen brug, die er komt te leggen. Maandagavond werd in het gebouw van STG De Eendracht een inloopbijeenkomst daarover gehouden.

De aanleg van de brug vloeit voort uit een burgerinitiatief. Volgens Wim van Lente begon dat met de aanleg van de nieuwe parkeerplaatsen en de uitbreiding van de begraafplaats. “Toen we daarvoor groen licht kregen, zijn we doorgegaan. De nieuwe brug krijgt, net als de brug op de Kaai, een plankenmotief. Wel komt er een andere leuning op, en niet onbelangrijk: onder deze brug stroomt wel water.

Omdat er ook vrachtverkeer over de brug moet, is stevigheid belangrijk. Daarom is de weg zo lang afgesloten: de brughoofden moeten goed uitharden. Als alles volgens planning loopt, gaat de weg begin januari dicht en medio maart weer open. Tot die tijd stelt de gemeente omleidingsroutes in.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500