Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Voedselbank houdt zaterdag weer een inzameling

Geplaatst op: 27 november 2017

Vrijwilligers van de Voedselbank Zwartewaterland houden op zaterdag 2 december a.s. van 9.00 tot 17.00 uur een inzamelingsactie van houdbare voedselproducten bij de supermarkten in Zwartewaterland. De inzameling op 2 december loopt samen met de provinciale actie van RTV-Oost die plaatsvindt van 1 t/m. 9 december. Klanten kunnen ook in die periode producten voor de voedselbanken kopen en afgeven op de daar aangegeven plaats in de supermarkt.

De inzamelingsacties zijn hard nodig, zegt de Voedselbank. Ondanks dat het economisch beter gaat, geldt dat niet voor iedereen. De afgelopen periode heeft bewezen dat ondanks economische groei het aantal gebruikers van de Voedselbank groeit en de Voedselbank voor veel mensen een uitkomst is en zijn de voedselpakketten een welkome aanvulling op de dagelijkse boodschappen.

Omdat het alweer bijna 8 maand geleden is dat de laatste inzamelactie gehouden is begint de voorraad van houdbare producten op te raken, en is een aanvulling meer dan noodzakelijk. Alleen door het houden van een inzamelactie als deze blijft het mogelijk om bij elke uitgifte een goed levensmiddelenpakket te verstrekken.

Het gaat hierbij om houdbare producten zoals rijst, spaghetti, blik- of potgroenten, maaltijdsoep, houdbare halfvolle melk, jam, thee, brinta, muesli, havermout, bak en braad vloeibaar en fruit in blik.

Op 2 december zullen de vrijwilligers van de Voedselbank bij de ingang van de supermarkten, de Boni en de Emté in Hasselt, de Boni en de Albert Heijn Bart Knap in Genemuiden en de Coop in Zwartsluis, flyers uit met daarop de benodigde producten die bij betreffende supermarkt gekocht kunnen worden.

U kunt dan, één of meerdere van deze producten kopen en deze inleveren bij de vrijwilligers van de Voedselbank bij de uitgang. Ook bestaat de mogelijkheid om i.p.v. producten een gift te doen in de daarvoor bestemde bus. Bent u deze dag toevallig niet in de gelegenheid om wat extra boodschappen te doneren, maar wilt u toch iets geven? Overweegt u dan een financiële donatie op het bankrekeningnummer NL63 RABO 0161 0577 21 van de St. Voedselbank Zwartewaterland.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500