Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Passeerhavens in polder moeten Tagweg ontlasten

Geplaatst op: 5 december 2017

Het college bespreekt op 18 januari met de gemeenteraad de uitkomsten van een verkeersonderzoek rond Tag en Greente. Daaruit blijkt dat het aanleggen van passeerhavens in de polder de meest logische keuze lijkt om de Tagweg te ontlasten. Bewoners klagen al enige tijd over de onveiligheid van die weg omdat er veel vrachtverkeer over rijdt.

Die hebben een initiatiefgroep in het leven geroepen die vrachtverkeer en doorgaand verkeer van de Tagweg wil halen. Volgens de bewoners wordt de verkeerssituatie steeds onveiliger omdat de wijk kinderrijker is. Daardoor is er bijvoorbeeld veel meer fietsverkeer. Met de maatregelen zou er minder vrachtverkeer over de Tagweg komen. Dat gaat dan over de Matenweg.

Omdat de gemeenteraad eerder een advies van de Ondernemers Combinatie Genemuiden voor een andere oplossing aannam, was een mogelijke Rondweg al van tafel. De afgelopen periode is de mogelijkheid daarvan toch onderzocht. Daaruit blijkt dat een randweg inderdaad het meeste effect heeft, maar dat de kosten vermoedelijk niet tegen de baten opwegen. De aanleg van passeerhavens in de polder wordt beraamd op 700.000 euro, terwijl een randweg of het verbreden van de polderwegen respectievelijk 4,4 miljoen of 13 miljoen euro gaat kosten. Dagelijks zouden daar maximaal tweehonderd vrachtwagens gebruik van maken.

Vermoedelijk zijn er een kleine twintig passerplaatsen nodig aan de Kettingweg, Matenweg, Topweg en Sanssenhekkenweg. Voor de bespreking met de gemeenteraad wil het college de uitkomsten met de bewoners communiceren.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500