Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeente moet geluidsoverlast N331 aanvullend onderzoeken

Geplaatst op: 6 december 2017

De gemeente moet nader onderzoek doen naar de geluidsoverlast van de vernieuwde N331. De Raad van State oordeelde dat vanmorgen. De werkzaamheden aan de weg gaan wel gewoon door, meldt wethouder Speksnijder.

Met een bestuurlijke lus krijgt gemeente Zwartewaterland 26 weken de tijd om de gebreken te herstellen. Op alle punten rond de onzorgvuldigheid met betrekking tot de geluidsoverlast, kregen de bezwaarindieners gelijk.

Volgens de Raad van State heeft de gemeenteraad met veel zaken geen rekening gehouden. Het bestemmingsplan is vastgesteld in strijd met zorgvuldigheid die bij het voorbereiden van een besluit betracht moet worden. Omdat er grote onzekerheid bestaat over de effecten van de verschillende geluidsmaatregelen op de geluidsbelasting van woningen, moet dat opnieuw onderzocht worden.

Ook moet er onderzoek gedaan worden naar de voegovergangen van de brug. Het voegen- en brugdekgeluid dient als aparte laagfrequente geluidsbron te worden beschouwd.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500