Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub houdt Staphorst van zich af

Geplaatst op: 9 december 2017

Sportclub Genemuiden heeft zaterdagmiddag VV Staphorst met een 3-3 gelijkspel op afstand gehouden. De groen-witten moesten in de tweede helft terugkomen van een 1-3 achterstand. Met de remise blijft de voorsprong op Staphorst zes punten.

Vooraf konden er vraagtekens geplaatst worden bij het doorgaan van de wedstrijd. Alle duels in de hoofdklasse werden verder afgelast, maar in Genemuiden kon in een snijdende kou op kunstgras worden gespeeld. Toen de bezoekers na enkele minuten ook nog getrakteerd werden op een sneeuwbui, hadden vermoedelijk alleen de diehard voetballiefhebbers nog zin in de wedstrijd. Ze kregen overigens wel gelijk, want de streekderby was eindelijk weer eens het aankijken waard.

Sportclub Genemuiden was in het eerste half uur de bovenliggende partij. De ploeg van Van Raalt combineerde vlot en drong Staphorst ver terug. Dat leidde tot behoorlijke kansen voor Kavak, die het verder moeilijk had, en Pot. Diezelfde Sallander brak na een half uur het duel ook  open. Hagenauw kon eeuwenlang soleren door de verdediging van Staphorst en vond uiteindelijk Pot. Die kon frank en vrij de 1-0 binnen schieten.

Die voorsprong zette de wedstrijd meteen op de kop. Staphorst leek wakker, werd feller en zette Genemuiden onder druk. Zo makkelijk als Pot kon scoren, konden de Staphorsters dat vervolgens twee keer. De bonkige spits Uuldriks veroorloofde zich een zeldzame frivoliteit en maakte met een hakbal de 1-1. De onvermijdelijke Brakke maakte even later ook nog de 1-2. Sportclub had misschien wel met een ruime voorsprong de kleedkamer in gemoeten, maar keek desondanks tegen een achterstand aan.

Na de rust had Genemuiden tijd nodig om op gang te komen. Net nadat er meer druk ontstond, scoorde Koster na matig verdedigen aan de andere kant ineens de 1-3. Staphorst leek de wedstrijd onder controle te hebben, kreeg ook kansen op meer, maar gaf uiteindelijk toch de wedstrijd nog uit handen. Hagenauw bracht met een frommelgoal uit een corner de hoop terug en toen Kavak even later op de lat kopte, leek er weer van alles mogelijk.

Een makkelijk gegeven vrije trap op het randje van de zestien meter zorgde daar even later al voor. Erik Rotman schoot de bal binnen op de manier waarop hij patent heeft. Genemuiden probeerde daarna wel door te drukken, maar ook Staphorst was uit op meer. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een terechte remise en met dat punt mag Genemuiden het meest blij zijn, omdat het daarmee Staphorst voorlopig op afstand houdt in de titelrace. Uitgeschakeld is de gele brigade zeker nog niet.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500