Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
7 december 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuwe treinen door Mastenbroek

Geplaatst op: 9 december 2017

Vanaf 10 december reizen reizigers op de spoortrajecten Zwolle – Enschede en Zwolle – Kampen voor het eerst met de spiksplinternieuwe treinen van Keolis Nederland. Vandaag opende gedeputeerde Bert Boerman (Mobiliteit) officieel de twee treinconcessies die gereden worden onder de naam Blauwnet.

“Ik ben blij dat de mobiliteit van onze inwoners en de bereikbaarheid van onze provincie enorm vooruit gaat met de inzet van de nieuwe Blauwnettreinen van Keolis Nederland richting Zwolle-Kampen en Zwolle-Enschede. Daarmee wordt het Overijsselse openbaar vervoer een steeds aantrekkelijker alternatief voor de auto”, aldus Bert Boerman. Met het openen van de deuren van de trein gaf Bert Boerman het startsein voor Blauwnet onder muzikale begeleiding van een fanfare.

De provincie Overijssel kende eind 2015 de concessie voor het railvervoer tussen Zwolle en Enschede en Zwolle en Kampen toe aan Keolis Nederland. Cees Anker (algemeen directeur Keolis Nederland): “ Met deze nieuwe concessies breiden wij onze railactiviteiten aanzienlijk uit. Daar zijn wij trots op! De afgelopen maanden hebben wij achter de schermen met man en macht gewerkt aan de voorbereidingen. We verwelkomen de reizigers vanaf morgen graag in onze nieuwe treinen”.

Blauwnet:  single check-in check-out
Treinreizigers in Overijssel hoeven vanaf morgen niet meer in en uit te checken bij een overstap tussen verschillende regionale vervoerders. Bert Boerman: “De start van de nieuwe concessies op Zwolle-Enschede en Zwolle-Kampen laat zien dat goede samenwerking tot mooie resultaten voor de reizigrts leidt. Wij hebben de regionale vervoerders gevraagd om al het mogelijke te doen om het reisgemak en het comfort van de reizigers te vergroten. En dat is gelukt! Treinreizigers in Overijssel hoeven niet meer in- en uit te checken bij een overstap  tussen de regionale vervoerders! Een mooie eerste stap naar een voor Nederland dekkend systeem van single check-in check-out.”

Spiksplinternieuwe elektrische treinen
De zestien nieuwe elektrische Flirt treinen van Keolis Nederland beschikken onder meer over ruim voldoende capaciteit, comfortabele stoelen, oplaadmogelijkheden, zonneschermen, WiFi en een toilet dat ook voor rolstoelen toegankelijk is. Alle treinen zijn voorzien van camera’s en er reizen altijd medewerkers Service & Veiligheid mee.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500