Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuwe geurenwinkel in Nijstad

Geplaatst op: 8 december 2017

Onder de naam ‘Carla’s Geuren en Kleuren’ openen Carla Vinke en Bert Weijs volgende week vrijdag een geurenwinkel aan de Nijstad 32. De winkel komt op de vroegere Wereldwinkel-locatie. “Het is altijd een grote droom van ons geweest. Een winkel vol geur en kleur, waar men zich snel thuis voelt”, zegt Vinke

Met de verkoop zijn de twee al langere tijd bezig. “We staan al op markten en evenementen, zoals Ladies Nights. En op de Biestemerk hebben we dit jaar ook gestaan, met tapparfum.” Dat komt ook in de nieuwe winkel te staan. Tapparfum met dezelfde geurnoten als de bekende parfums, volgens Vinke. “Maar je betaalt niet voor dure flesjes en de reclames. En toch is het parfum van goede kwaliteit. De geur blijft ook gewoon 12 tot 18 uur zitten, afhankelijk van de zuurtegraad van de huid.”

De tapparfum wordt in de winkel in een navulbaar flesje geschonken. “Je kunt het bij ons ook weer navullen, dus het is ook nog eens duurzaam.” En het is ook voor de man, betoogt Weijs. “We hebben ook een ruime geurlijn voor mannen. Maar het is toch meestal de vrouw die het uitzoekt, dus we hebben een tafel staan waar je even rustig kunt lezen en koffiedrinken.”

Naast parfums zijn er in de winkel ook natuurlijke Franse zeep, geurzakjes en geurkaarsen te krijgen.
Geurkaarsen van het merk Yankee Candle, een wereldberoemd merk. “Dit zijn kaarsen waarbij je echt de geur ruikt zoals op het plaatje afgebeeld”, legt Vinke uit. “Het zijn kaarsen van hoge kwaliteit en deze zijn zoveel mogelijk met natuurlijke materialen gemaakt. Waardoor ze zelfs geschikt voor mensen met een allergie. Er is een ruime keuze aan geuren.

Dat de winkel bestaansrecht heeft, lijdt geen twijfel, denkt Weijs. “Op het bekende bloemetje als cadeau is men soms uitgekeken, dus men zoekt naar alternatieven. Daar springen wij op in. Voor een cadeau is dit wel heel erg leuk.” In de winkel zijn daarom ook giftsetjes voor een betaalbare prijs verkrijgbaar.

De officiële opening van de winkel is vrijdag 15 december om 13:30 uur. Vanaf dan geldende de volgende openingstijden: donderdagmiddagvan 13:30-17:00, vrijdag van 13:30-20:00 en op zaterdag van 10:00-13:00 uur.

In de toekomst opent het stel ook een webshop. Kijk voor meer informatie op www.carlasgenk.nl.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500