Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Carbidschieten dag eerder wegens zondagsrust

Geplaatst op: 11 december 2017

Het traditionele carbidschieten op het Havenplein wordt dit jaar een dag verplaatst, naar zaterdag 30 december. Dat laat de gemeente weten. Reden is de ‘algemene waarde’ die gehecht wordt aan de zondagsrust in Zwartewaterland.

“Algemene regel is dat alleen carbid mag worden geschoten op oudejaarsdag (31 december)”, zegt een woordvoerder. Oudejaarsdag valt dit jaar op zondag. “Het college wil de inwoners dit jaar de traditie niet ontnemen en staat het schieten van carbid op zaterdag 30 december in plaats van 31 december toe.” Bij excessen wordt wel opgetreden.

Overigens treedt de gemeente niet op als er toch wordt geschoten op 31 december. “De APV staat toe dat op 31 december met carbid mag worden geschoten. We kunnen op zondag de 31e dus niet handhaven”, laat de gemeente weten. “We gaan er vanuit dat inwoners zelf verantwoordelijkheid nemen.”

Vuurwerk mag ook gewoon worden afgestoken op oudejaarsdag vanaf 18:00. De regels voor het afsteken van vuurwerk zijn landelijk vastgelegd. Daarvan kan niet worden afgeweken.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500