Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Windstoten trekken over Genemuiden: Bootjes hangen scheef door hoog water

Geplaatst op: 3 januari 2018

De palen komen amper boven het water uit. Tekst en foto's: Erik Eenkhoorn

Windstoten, gepaard met fikse regenbuien, trekken vandaag over het land heen. Voor Overijssel en dus ook Zwartewaterland gold vandaag code geel. Het water staat tot ruim over de oevers in de buitenhaven, de palen zie je bijna niet en vrachtwagens slingeren over de Nieuwe weg.

De sas is vanwege het hoge water gesloten en om bij je boot te komen moet je, in de buitenhaven, grote kaplaarzen meenemen. Voor bootjesbezitters is het overigens verstandig om even bij hun boot te kijken. Sommige boten hangen naar voren, omdat ze aan de vaste wal met een ketting en slot vastzitten.

Ook het verkeer ondervindt hinder van de harde windstoten. Vrachtwagens die over de nieuwe slingeren en na de waterzuivering een flinke klap krijgen of kleine auto’s waar je je van afvraagt wanneer ze opstijgen.

De pont heeft geen last van de wind. Tegen de Stentor zegt een woordvoerder dat de wind geen rol speelt. “De kabels zijn sterk genoeg. Het is de hoge waterstand die ons uit de vaart kan halen”. Vanaf morgen vaart het Wijheseveer niet meer vanwege het hoge water.

Maar het water kan ook leuk zijn. In de straat met de laarzen aan in de plassen stampen, of vanuit de auto kijken hoe er door de plassen heen wordt gereden.

Om 4 uur is code oranje voor het gehele land ingetrokken.

Gepubliceerd door Erik Eenkhoorn
Van Dijk Containers 500