Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeentebelangen gaat verder met ‘ervaring’

Geplaatst op: 3 januari 2018

Gemeentebelangen Zwartewaterland gaat met ‘ervaring’ de gemeenteraadsverkiezingen in. Lijsttrekker is oudgediende Roel Withaar en op nummer twee staat gemeenteraadslid Henk Braamskamp. Volgens de partij kent Withaar als oud-wethouder van Genemuiden het ‘politieke spel als geen ander’. Hij is ‘beroepsmatig zeer goed op de hoogte van alle zaken binnen een gemeentelijke organisatie’.

 

Sluziger  Henk Braamskamp heeft in de afgelopen periode voornamelijk onderwerpen in de sfeer van ruimtelijke ordening, woningbouw, bestemmingsplannen en verkeer behandeld. Vanuit zijn beroep als bouwkundige, brengt hij veel ervaring op deze gebieden mee. Op plaats 3 staat de bestuurlijk ervaren Sluziger Martin Schuite, o.a. ervaren als bestuurder in de sociale bouwsector en de sportwereld. Momenteel is hij actief met sociale activiteiten en als bestuurder van de Historische Vereniging Zwartsluis.

Vierde op de lijst van Gemeentebelangen is Gerrit Nijmeijer uit Hasselt, actief o.a. bij het Nederlandse Rode Kruis, de vogelvereniging en de Historische Vereniging Hasselt. “Een man met veel contacten in Hasselt en goed op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen de Hasselter gemeenschap”, aldus Gemeentebelangen. Martin Withaar uit Zwartsluis staat op nummer 5 en is al jaren actief in het verenigings- en buurtwerk. Een kandidaat met sociale inslag en bestuurlijke ervaring.

“Gemeentebelangen is zolang het bestaat altijd in hoge mate betrokken bij de maatschappelijke en sociale taken van de gemeente. Of het nu onderwijs, de bibliotheken, het ouderenbeleid, het sportbeleid, jeugd en jongerenwerk of de maatschappelijke ondersteuning betreft, het heeft onze bijzondere interesse en wij streven er naar deze punten helder en duidelijk en op een kwalitatief hoog peil te bepleiten en uit te voeren.”

Gemeentebelangen streeft er naar om de gevolgen van bezuinigingen door de Rijksoverheid opgelegd voor de bewoners van Zwartewaterland, zo minimaal mogelijk te laten zijn en zal trachten het niveau van de voorzieningen op een aanvaardbaar peil te houden.

Uitgangspunten Gemeentebelangen voor de periode 2018-2022

  • Komen tot een goede balans in de gemeenteraad tussen links en rechts
  • Tevredenheid bij ouderen over leefomstandigheden en huisvesting
  • Goed basisonderwijs met daarvoor de juiste faciliteiten
  • Een duidelijk inzicht in gemeentelijke inkomsten en uitgaven
  • Duidelijk uitleg geven over belastingen en heffingen
  • Vereenvoudiging van regelgeving, voorkomt ergernis en zorgt voor sneller handelen
  • Promoten van beweging door sport voor jong en oud
  • Onderhoud van wegen en openbaar groen op een aanvaardbaar niveau
  • Goed onderbouwd subsidiebeleid voor lokale verenigingen en organisaties
  • Acties van lokale middenstanders ondersteunen en waar mogelijk samen optrekken
Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500