Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Waterpeil blijft hoog, maar ‘beheersbaar’

Geplaatst op: 4 januari 2018

Het waterpeil op het Zwarte Water blijft de komende dagen hoger dan normaal. Dit heeft gevolgen voor de uiterwaarden aan het Zwarte Water. De uiterwaarden kunnen onder water komen te staan. Het Waterschap spreekt van een bijzondere, maar beheersbare situatie. Dat meldt de gemeente Zwartewaterland op haar site.

“Uiterwaarden zijn immers aangelegd om bij hoge waterstanden het ‘teveel aan water’ de ruimte te geven. Hierdoor kan het makkelijker worden afgevoerd of tijdelijk worden ‘geparkeerd.” De zogenoemde KEI brigade heeft woensdag uit voorzorg zandzakken gelegd langs de dijk aan de Kampereilanden. Daarnaast worden inspecties langs de dijken uitgevoerd om te controleren op eventuele kwetsbare of zwakke plekken.

Ook buitendijks is de situatie beheersbaar. Op enkele lager gelegen plekken in onze gemeente aan het Zwarte Water kan enige hinder blijven bestaan, zoals aan de Grintwal en de van Nahuysweg in Hasselt, de industriehaven in Genemuiden en de weg onderlangs de N331 ter hoogte van de Velde.

De sluisdeuren in Hasselt bij de gracht en in Genemuiden bij de Sas blijven nog dicht. Gelet op de verwachte waterstanden hoeven geen aanvullende maatregelen te worden genomen. De gemeente staat in contact met Rijkswaterstaat en het Waterschap. De waterstanden en weersverwachtingen worden nauwlettend in de gaten gehouden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500