Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Hollands Jongerenkoor zoekt leden in Genemuiden

Geplaatst op: 15 januari 2018

Wie kent het grootste christelijke jongerenkoor van Nederland niet? Muzikaal omlijst door bekende, gedreven musici. Het Hollands Jongerenkoor en het Hollands Jongerenorkest geeft concerten voor goede doelen in monumentale kerken en kathedralen. Tevens biedt het HJK 9 en Hollands Jongerenorkest méér dan dat. We werken weer mee aan het Groot Eindejaarsconcert in de Doelen te Rotterdam. Bovendien: We willen met de muziek een Bijbelse Boodschap vertolken! Psalmbewerkingen, geestelijke liederen, klassieke nummers en elk jaar weer nieuwe bewerkingen.

Ben jij er ook (weer) bij in 2018? Met leeftijdsgenoten psalmen en verantwoorde gezangen en enkele christelijke, klassieke werken zingen en spelen. Na de succesvolle jaren 2009-2017 met HJK 1-2-3-4-5-6-7-8 start Deo Volente HJK 9 in 2018.

Het concept HJK: studeren in diverse regio’s in heel Nederland met 1 dikke muziekbundel en oefen-cd of oefenbestand. 2 tot 3 gezamelijke generale repetitie’s.
Ongeveer 8 concerten, in de mooiste kathedralen van Nederland en als hoogtepunt het concert in De Doelen in Rotterdam. .Daarnaast zijn er optioneel een aantal koorreizen (zoals bijv. naar Israel of een winterreis), houd hiervoor de website van het Hollands Jongerenkoor in de gaten.

We geven concerten voor goede doelen, en we hebben vaste musici, die het koor en orkest vergezellen met originele muziek en arrangementen!

Hoe en wat HJK 9:

4 Repetities in diverse regio’s (Oa. in Genemuiden (olv. Cor Ploeg), generale’s repetities in centraal Nederland

De repetities in Genemuiden zijn op vrijdagavond (volgende week vrijdagavond hebben we de 1e repetitie in de Rehobothschool, J.v. Nassaustraat 3)

Daarnaast zijn er 2 generale repetities. O.l.v. Peter Wildeman, Mark Brandwijk, Joost van Belzen en Wilhelm Groenendijk. Daarna volgen 8 spannende concerten.

We zingen bij HJK 9 voor goede doelen. Doelen zoals Hudson Taylor, JBGG, Stephanos, en Hulp Vervolgde Christenen, etc

Leeftijd 15-49 jaar

Mooie concerten in heel het land (en optioneel buitenland). Hoogtepunten: De Doelen te Rotterdam!

Ontvang professionele HJK-9 Zangmap met originele muziek, en oefen-cd en/of bestanden.

Hoewel we uit hele land komen, vinden we elkaar bij het HJK verenigd in de muziek, gebaseerd op Gods Woord.

Het Hollands Jongerenorkest

Bespeel je een instrument dat past in een symfonische orkestbezetting? Dan kan je je aanmelden voor het Hollands Jongeren-orkest. Het is de bedoeling dat je thuis studeert.

Er zijn 3 generale repetities gepland voor het orkest. Onder het kopje repetities zijn de data en tijden vermeld.

Hoe werkt het? Stuur voor zo snel mogelijk een geluidsbestand (bv. met een mobiele telefoon opgenomen) of een filmpje, mp-3, etc. naar info@hollandsjongerenkoor.nl Let op: er is aan sommige instrumenten een limiet (dwarsfluiten zijn er maximaal 3 bijvoorbeeld). De volgende instrumenten zijn welkom:

(Alt)Viool, Cello, Contrabas, Harp, Piccolo/(dwars- of pan-)fluit, Hobo, Fagot, Klarinet, Hoorn, Slagwerk, Trompet, Trombone, Tuba.

Ben je er ook (weer) bij in 2018?

Om een beetje een indruk wat voor hoe het klink als we aan het einde van het jaar weer in de Doelen te gaan zingen, Heb hier een link van van Youtube van het doelenconcert 2017:

https://www.youtube.com/watch? v=2osLZYuqL8A

Voor informatie en Opgeven voor het jongerenkoor en jongerenorkest en kaarten kopen voor deze concerten kan via www.hollandsjongerenkoor.nl

Voor vragen kun je mailen naar: info@hollandsjongerenkoor.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500