Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterland wordt lid van HanseVerein

Geplaatst op: 16 januari 2018

Als het aan burgemeester en wethouder ligt, wordt Zwartewaterland lid van het zogenoemde HanseVerein. Dat is een samenwerkingsverband tussen alle Europese Hanzesteden. Momenteel zijn er 25 leden van dit verband, terwijl er 190 lid zijn van het algemene Hanzeverbond.

Mocht de HanseVerein meer leden kunnen krijgen, dan maakt het eerder kans op Europese subsidies, zo is de verwachting. Als de gemeenteraad geen bezwaar heeft, wordt Zwartewaterland lid. Volgens burgemeester Bilder heeft de afgelopen periode ook aangetoond dat een lidmaatschap economisch gezien interessant is. Zwartewaterland bezoekt al enige jaren de jaarlijkse Hanzedagen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500