Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub loopt dubbele schade op in Hoogeveen

Geplaatst op: 20 januari 2018

Sportclub Genemuiden is slecht uit de winterstop gekomen: uit bij middenmotor HZVV werd het 0-0. Omar Kavak verliet bovendien het veld met twee gele kaarten (en dus rood) en kreeg vervolgens nog een keer rood voor commentaar op de leiding. De aanvaller zal de komende weken moeten missen. Geluk bij een ongeluk is dat rivaal Excelsior in Putten verloor en Staphorst 0-0 speelde bij rode lantaarndrager Huizen.

HZVV en Sportclub kwamen buitengewoon stroef uit de winteronderbreking. De eerste vijf minuten leek Genemuiden snel op zoek te gaan naar een voorsprong, maar daarna zakte de ploeg van Jan van Raalte ver weg en kon het zich niet ontworstelen aan het matige HZVV. Beide ploegen hadden grote moeite om de bal van speler een naar speler twee te krijgen, waardoor er voor de neutrale en partijdige supporter weinig te beleven viel.

Na rust kwam de wedstrijd beter op gang. HZVV raakte na een mooie aanval de paal en aan de andere kant toucheerde Riemens met een prachtige boogbal de lat. Rond de 65e minuut brak een cruciale fase aan. Eerste bracht Van Raalte Kuurman in voor een teleurgestelde Hagenauw, waarna Kavak even later met twee keer geel naar de kant mocht. Daar had hij echter weinig zin in, waarna de mokkende Drent nogmaals een rode kaart kreeg.

Zoals vaker bleek de ploeg met tien man niet zwakker te worden. Onder meer Kuurman kreeg nog een kans, al had de ervaren Strijker aan de andere kant ook kunnen scoren. Eigenlijk mochten beide ploegen geen aanspraak maken op meer.

Door de 0-0 verstevigt Genemuiden wel de koppositie. Komende week ontvangt de ploeg thuis Huizen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500