Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Tractorpulling in IJsselhallen

Geplaatst op: 22 januari 2018

Voor liefhebbers van tractorpulling is het vanaf vrijdag 26 januari weer twee dagen lang genieten geblazen in IJsselhallen Zwolle. Dan klinkt om 18.00 uur het startschot voor de Trekkerweb Indoor Farmstock. En op zaterdag 27 januari wordt de 35e editie van Oliehandel.nl Indoor Tractor Pulling gevierd. In totaal 12 klassen, ruim 100 verschillende wedstrijdmachines en vele duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland zullen het eerste pulling weekend van 2018 openen.Bij de Indoors in Zwolle geniet het publiek met volle teugen, terwijl men spreekwoordelijk met de neus op de baan zit. Oordopjes zijn hierbij geen overbodige luxe. Meetrillen op de tribune, spektakel en adembenemende spannende runs zijn dé ingrediënten van dit populaire evenement! Met deelnemers uit o.a. Nederland, Denemarken, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Italië is de top van Europa aanwezig.

Trekkerweb Indoor Farmstock
Op vrijdag 26 januari begint het tractor pulling weekend met Trekkerweb Indoor Farmstock. Op deze vrijdagavond verschijnen de sport en supersportklassen aan de start in Zwolle.  Uiterlijk zijn het gewone tractoren maar ze zijn zover opgevoerd tot het reglementenboek het toe laat. Andere turbo’s of brandstofpompen zijn maar enkele manieren van het opvoeren van deze machines. Maar liefst 50 verschillende machines staan aan de start om een geweldige show op te voeren.

Oliehandel.nl Indoor Tractor Pulling
Op zaterdag 27 januari verschijnen voor de 35e keer deelnemers uit de Grand National klassen in twee sessies op de startbaan van Oliehandel.nl Indoor Tractor Pulling. De eerste sessie start om 11.00 uur met de Mini-Unlimiteds. Unlimited betekent in dit geval dat alles mogelijk is qua motoropbouw. Slechts het gewicht is het maximum. De V8 racemotoren zijn in de meerderheid in deze klasse, maar ook turbinemotoren en V12 motoren zijn hier erg gewild. Verder verschijnen in deze sessie de light Modifieds, de light Superstocks én de Unlimiteds (4 ton).

De tweede sessie start om 18.00 uur met de broederstrijd van de gebroeders Dingerink uit Zwolle. De broers nemen het, elk op een eigen machine, tegen elkaar op in deze speciale openingsrun. Wie is de sterkste Zwollenaar van 2018?

Daarna zijn de Two Wheel Drives aan de beurt gevolgd door de Modifieds. In deze klasse strijden 13 machines uit 5 verschillende landen om een podiumplaats. The Judge uit IJsselmuiden is hier een opvallende deelnemer. De nieuwbouw van hun machine viel even tegen en het leek erop dat ze af moesten haken, maar…. ze zullen er zijn!  De Aftermath uit Engeland is ook een in het oog springende machine die voor het eerst mee doet in de IJsselhallen. Traditioneel wordt deze sessie afgesloten met de spectaculaire Superstocks. Uiterlijk zijn dit landbouw tractoren maar onder de motorkap bevinden zich grote turbo’s, methanol injectiesystemen en heel veel paardenkracht. Voor het publiek een lust om te zien!

Extra’s
Naast het bijwonen van de wedstrijden kunnen bezoekers ook een kijkje nemen in het rennerskwartier en op de foto gaan met hun favoriete deelnemer. In de entreehal staan bovendien diverse stands met vele gadgets en must-haves uit de sport. Daarnaast brengt de  Nederlandse Truck en Tractor Pulling Organisatie (NTTO) in een speciale tentoonstelling 40 jaar tractor pulling in beeld.

Kaartverkoop
Meer informatie en kaartverkoop: www.indoortractorpulling.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500