Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Het is druk bij de Zwartewaterruiters

Geplaatst op: 23 januari 2018

De komende twee maanden zijn er volop activiteiten te vinden in het Hippisch Centrum bij de Zwartewaterruiters. Aankomend weekend (26 en 27 jan.) start het eerste van drie weekenden (2-3 febr. en 16-17 febr.) met de regionale, KNHS Regiokampioenschappen voor de provincie Overijssel met de best geselecteerde combinaties in de disciplines dressuur en springen.

Zij gaan strijden voor een startbewijs naar het KNHS Nederlands Kampioenschap in Ermelo en voor de titel:  ‘Indoor Regiokampioen 2018’. Van 8 t/m 10 februari zullen de Zwartewaterruiters diverse topsporters vanuit de hele wereld verwelkomen tijdens de FEI Para Equestrian Dressage (CPEDI3* Genemuiden). Elk weekend is voor publiek gratis toegankelijk en een ieder is van harte welkom in het Hippisch Centrum bij de Zwartewaterruiters aan de Kamperdijk.

Op 26 en 27 januari 2018 zullen de Zwartewaterruiters de Regiokampioenschappen voor de provincie Overijssel in de discipline Dressuur organiseren met op vrijdagavond de klasses Z2 pony’s, Z1, Z2 en ZZ-Licht en aansluitende Kür op muziek voor paarden. Op 2 en 3 februari zullen de indoor Regiokampioenschappen voor Overijssel in de discipline springen voor pony’s worden verreden in de klasses B t/m ZZ  en op 16 en 17 februari de indoor Regiokampioenschappen springen voor paarden in de klasses B t/m ZZ.

De Zwartewaterruiters organiseren van  8 t/m 10 februari 2018 de FEI Para Equestrian Dressage voor internationale ruiters en amazones met een beperking. De organisatie heeft al aanmeldingen vanuit Hong Kong, Singapore, Noorwegen, Finland en Saoedi-Arabië ontvangen. Daarna volgt op zaterdag 24 februari de landelijke, Felix Hippische Juristen Cup voor pony’s in de klasse Z2 dressuur. En de eerste twee weekenden in maart staat het jaarlijkse, regionale Indoor Genemuiden met springen voor paarden en pony’s in de agenda gepland. Kortom volop hippische (top-)sport in Genemuiden de komende twee maanden. Elk weekend is de entree gratis voor het publiek en is een ieder van harte welkom in het Hippisch Centrum bij de Zwartewaterruiters.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500