Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kaaihof heeft met ’tonpraten’ een primeur

Geplaatst op: 23 januari 2018

Voor het eerst in de geschiedenis van Genemuiden wordt in De Kaaihof een tonpraatavond georganiseerd. Tonpraten of zoals in het oosten wel buutreednen wordt gezegd, is niets anders dan een conference in het dialect. De tonprater kruipt als bepaald typetje gedurende 20-25 minuten in een ton (vaak een oud wijnvat) en vertelt zijn verhaal. De kunst is om met de juiste mimiek, timing en houding de grappen zo goed mogelijk vertellen. 

Het idee komt eigenlijk van Herman Jansen en Luuk Drost, zei waren bij een Tonproatavond geweest in Zuidwolde waar Luuk’s broer Koop Drost optrad. “Dit moeten we ook een keer in Genemuiden bij de Kaaihof doen, zeiden ze enthousiast tegen mij”, aldus Harold van Dalfsen van De Kaaihof, Ook niet wetende wat het precies inhield. Je kunt het wel een beetje vergelijken met het illustere duo De Flip en de Kunie die vooral in de jaren negentig veel optraden tijdens mening bruiloft en partijtje en de hele zaal aan het lachen kregen!

Op de Tonproat avond zullen Rob van Elst, Wichard de Benis en Koop Drost de ton betreden en hun buut doen. Deze drie zijn landelijk bekende tonpraters en hebben met het tonpraten al vele prijzen gewonnen. Dialectband Juust zorgt voor de muzikale omlijsting en Luuk Drost is deze avond de presentator.

Kaarten zijn te voor € 10,- per stuk bij de Kaaihof en Buitenbosch verkrijgbaar en hiervoor geldt op is op.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500