Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Pieter Zandt-leerlingen snuffelen aan acht ambachten

Geplaatst op: 23 januari 2018

Een kwartier timmeren en dan een kwartier stratenmaken. Honderd tweedejaarsleerlingen van het Pieter Zandt College uit Kampen snuffelen woensdag bij de OVG aan werken in de bouw. Ze komen in aanraking met acht ambachten die in deze sector cruciaal zijn.

Even is het een drukte van jewelste in de praktijkruimte van de OVG, maar als ze eenmaal aan de slag mogen werken ze volledig geconcentreerd. Onder leiding van kundige docenten ervaren ze hoe hun werkterrein er straks mogelijk uitziet. Het gaat namelijk om leerlingen die de richting bouw en techniek hebben gekozen. In het voortgezet onderwijs kiezen leerlingen al enige jaren in het tweede jaar een richting.

Opvallend, maar eigenlijk ook weer niet, zijn het alleen jongens die meedoen aan de ‘Techniekmanifestatie’. Incidenteel zijn er bij het Pieter Zandt College, en andere scholen, meisjes die kiezen voor deze richting, maar doorgaans zijn de lokalen gevuld met jongens. “Ze nemen hier in feite een kijkje bij hun vervolgopleiding”, vertelt een docent. Na de school in Kampen kiest een aanzienlijk deel namelijk voor een Mbo-opleiding. Kiezen ze daarbij voor deeltijd, dan is de OVG een uitstekende optie.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500