Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sander Brouwer en Evert van Dijk op lijst BGZ

Geplaatst op: 5 februari 2018

Lijsttrekker Kira Fijn presenteert het verkiezingsprogramma aan Genemuiden Actueel

Genemuidenaren Sander Brouwer en Evert van Dijk maken deel uit van de lijst van de nieuwe partij BuitenGewoon Zwartewaterland. Lijsttrekker is de Hasseltse Kira Fijn (44). Zij is een van de mede-oprichters van de partij.

Op de lijst van de nieuwe partij staan in totaal tien mensen. “We hebben de meest diverse lijst van allemaal”, zegt partijvoorzitter Eelko Felix, die zelf op 3 staat, trots. “Op alle thema’s hebben we mensen en adviseurs.”

De partij is opgericht om ‘een frisse blik’ (de werktitel van het verkiezingsprogramma) in de raad te werpen. “We willen daadkracht zien”, zegt Fijn. “Men praat vooral over inwoners en niet met inwoners. Veel blijft hangen in beschouwingen, en zaken gaan op z’n beloop.”

Tijd voor actie, vindt de partij. Met een gemiddelde leeftijd van rond de 45 willen de ‘buitengewone Zwartewaterlanders’ het verschil gaan maken in de raad. “We hopen dat mensen gaan stemmen op basis van inhoud en niet op basis van traditie”, zegt Fijn, die op minstens 1 zetel hoopt.

In de aanloop naar de verkiezingen volgt een uitgebreid interview met lijsttrekker Fijn. Meer informatie over de partij is te vinden op www.buitengewoonzwartewaterland.nl.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500