Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterruiters op meerdere fronten actief

Geplaatst op: 5 februari 2018

Afgelopen weekend werden de Regiokampioenschappen Dressuur voor paarden gehouden in IJsselmuiden. Hier kwamen meerdere Zwartewaterruiters succesvol aan start. In de klasse L1 liet Lisanne Kanis met haar jonge paard Indy een hele mooie proef zien. Dit werd beloond en maakte de combinatie  3e van Overijssel met 66,08%. Zij zijn hiermee tevens 1e reserve voor het NK.

In dezelfde klasse kwam, in de grote groep van 26 deelnemers, ook Jenine Altena met haar Imposant aan start. Met een gemiddelde van 65,08% behaalden zij een 7e prijs.

In de klasse M1 behaalde Janine Flier goede scores, 195,5 en 195 punt, met haar paard Harley. Hiermee werden zij 4e van Overijssel.

Erika Henniphof met haar Enouk reden ook mee in deze rubriek. Zij zetten een nette proef neer wat goed was voor een 6e prijs met 187,5 en 191,5 punt. Ook reed Janine Flier mee in de klasse M2, ditmaal met haar paard Hercules. Zij behaalden met 199 en 191,5 punt een 3e prijs.

Vorige week tijdens de Regiokampioenschappen Dressuur voor pony’s reed Mirthe Bakker, in de klasse ZI categorie C, met Sultan een heel mooie constante proef. Dit beloonden de beide jury’s met een prachtige score van 66,5% ( 229 en 223,5 punten). Ondanks dat de concurrentie erg goed presteerde, bleven Mirthe en Sultan hen hiermee toch voor en wonnen de eerste prijs en daarmee de titel Regiokampioen van Overijssel.

Tijdens een pony dressuur wedstrijd in Den Ham deden Daphne Visscher en haar pony Orchid’s Château mee. Hier debuteerden zij in de klasse L1 categorie CDE met een goed resultaat. In de eerste proef behaalden zij 194,5 punt en in de tweede proef 196,5 punt. Met deze scores behaalden zij tweemaal een 3e prijs.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500