Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Plakken voor EGSV-turnsters

Geplaatst op: 20 februari 2018

Zaterdag 17 februari werd de plaatsingswedstrijd 6e divisie gehouden in Westerhaar. De turnmeiden van EGSV Genemuiden deden hieraan mee om zich te plaatsen voor de finale.

Annemijn Post, Annedieke Postma en Nina Kolk mochten de spits afbijten die dag. Ze begonnen met het onderdeel balk. Annedieke en Nina wisten dit foutloos uit te voeren, helaas had Annemijn een val. Daarna kwam het onderdeel sprong. Annedieke en Annemijn wisten dit foutloos uit te voeren, helaas lukte Nina haar 2e sprong niet waardoor haar puntentotaal voor dit onderdeel erg laag uitviel. Vloer en brug hebben alle drie de meiden keurig uitgevoerd. Annedieke werd met een puntentotaal van 53,500 1e en heeft zich rechtstreeks geplaats voor de finale. Annemijn werd 8e en Nina 13e deze meiden krijgen nog een kans om zich via de play off te plaatsen voor de finale.

In wedstrijd twee was het de beurt aan Sterre van der Vreugde en Femke Tuinman. Zij starten die dag met het onderdeel sprong welke zij keurig hebben uitgevoerd. Gevolgd door het onderdeel brug ook dit onderdeel hebben zij goed uitgevoerd. Het 3e onderdeel was balk welke Femke foutloos heeft uitgevoerd, helaas had Sterre een val. Het laatste onderdeel was vloer welke de meiden ook keurig hebben uitgevoerd. Uiteindelijk werd Sterre 5e en Femke 8e beide meiden hebben zich rechtstreeks geplaatst voor de finale.

In wedstrijd twee was het ook de beurt aan Loïs Lassche. Loïs mocht als eerst de spits afbijten op de balk. Helaas een klein foutje en een val, mocht zij doorgaan naar de vloer. Loïs mag zelf een oefening maken op de vloer en deze heeft zij prachtig zelf gemaakt en uitgevoerd op de wedstrijden! Hierna konden wij door naar sprong en daar heeft Loïs een keurige sprong laten zien en had zij de hoogste score van alle meisjes uit haar categorie! Als laatste onderdeel hadden wij de brug en dit liep helaas niet helemaal goed af. Loïs viel met de buikdraai hard van de brug af, waardoor wij even langs de EHBO moesten gaan en niet de wedstrijd hebben kunnen afmaken. Loïs heeft op 31 maart nog een kans in de play off!

In wedstrijd drie was het de beurt aan Pien Feenstra. Zij startte met het onderdeel balk wat zij foutloos heeft uitgevoerd. Gevolgd door het onderdeel sprong en vloer welke zij ook keurig heeft uitgevoerd. Als laatst kwam het onderdeel brug welke Pien ook goed heeft uitgevoerd. Pien wist met een puntentotaal van 53,600 een zilveren medaille te behalen en heeft zich rechtstreeks geplaatst voor de finale.

In wedstrijd drie was het ook de beurt aan Martine Bonthuis. Martine turnt in de categorie junioren en mag bij dit niveau zelf een balk en vloer oefening maken. Zij heeft deze twee onderdelen keurig uitgevoerd, waardoor zij zelfs op de vloer 2e werd met een puntentotaal van 10,150 in haar categorie! Na deze twee onderdelen heeft zij een keurige sprong laten zien en mocht zij als laatste toestel de brug uitvoeren. Helaas is de brug niet helemaal goed uitgevoerd en is Martine als 12e geplaatst en net niet door naar de finale. Ook Martine heeft nog een kans in de play off op 31 maart te Nieuwleusen!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500