Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Commotie over driedaags vermaak (ingezonden)

Geplaatst op: 22 februari 2018

Maarten Slingerland reageert op de ingezonden brieven van Simon Tol en Harrie Rietman over zijn uitlatingen op een SGP-jongerenavond. En daarmee sluit de redactie deze discussie verder af.

Wie had gedacht dat juist deze mooie SGP-jongerenavond zoveel commotie zou opleveren? Wie de afgelopen dagen de lokale media een beetje heeft gevolgd, zou denken dat half Zwartewaterland op deze avond aanwezig was. Met de heren Simon Tol en Harrie Rietman op de voorste rij.

Eerlijk is eerlijk. Ook ik fronste m’n wenkbrauwen bij het persbericht met de suggestieve titel: “In Zwartewaterland kun je je geen drie dagen vermaken”, alsof dit het onderwerp van de avond was. Het wordt daarom hoog tijd dat we als politieke partij duidelijk aangeven hoe we tegen recreatie aankijken in plaats van dat anderen dat voor ons doen.

Tijdens de jongerenavond van afgelopen zaterdag heb ik onze zeven speerpunten behandeld. De speerpunten waarmee wij in de komende periode ons mooie Zwartewaterland nog meer op de kaart willen zetten. Die wat de SGP betreft, een stevige basis vormen. Na een half uurtje kwam ons zesde speerpunt aan de orde: Een recreatief Zwartewaterland.

Ik ben er trots op te mogen wonen in Zwartewaterland. Wij Zwartewaterlanders vergeten soms wel eens hoe bijzonder, hoe uniek onze plaats is! Onze gemeente heeft zoveel moois te bieden dat wij daarom de dagtoerist graag naar Zwartewaterland halen. De dagtoerist heeft hier juist enorm veel mogelijkheden. Wat te denken van de prachtige en authentieke oude stadskernen, de bijzondere musea, de waardevolle monumenten en de periodieke culturele evenementen. Onze vrijwilligers vervullen daarin een gouden rol.

Ik heb afgelopen zaterdagavond betoogd dat we daar geen dure hotels voor hoeven te bouwen, maar dat dit snel realiseerbaar is. Dit is namelijk goed voor onze middenstand. Het tegengaan van bijvoorbeeld leegstand en meer reuring en vitaliteit in de centra van de drie kernen. Maar laten we alstublieft wel realistisch blijven en niet doen alsof er opeens een schrijnend gebrek aan hotelkamers zou zijn.

Op de bewuste avond kreeg ik van onze geïnteresseerde, betrokken jongeren veel vragen. En ja, ook een vraag over de zondagsrust in het kader van recreatie. Heel begrijpelijk en waarom zou ik niet aangeven hoe de SGP principieel tegen de zondagsrust aankijkt?

Uiteraard besef ik dat niet iedere partij in Zwartewaterland hetzelfde denkt als de SGP over deze en andere standpunten. Zo is het nu eenmaal en zo werkt onze democratie. Het lijkt mij echter niet meer dan logisch dat de SGP-lijsttrekker tijdens een bijeenkomst met SGP-jongeren 100% SGP-standpunten deelt.

Dat dit dan vervolgens suggestief in de media wordt gebracht, is uiterst jammer. Mijn betoog duurde een klein uur, waarna wij de rest van de avond met de jongeren hebben doorgebracht. Als SGP hebben wij die avond goede gesprekken met de jeugd gehad.

Laat ik deze brief positief afsluiten. Simon Tol heeft, heel begrijpelijk in campagnetijd, de handschoen opgepakt en eindigt zijn ingezonden brief met een open vraag. Ik voel me uitgedaagd. Laten we samen onze agenda’s trekken om binnenkort een wandeling door Zwartewaterland te maken. En daarna ergens op een bankje filosoferen hoe we samen in de komende periode voor Zwartewaterland aan de slag kunnen! M’n wandelschoenen staan klaar.

Met vriendelijke groet,

Maarten Slingerland

Lijsttrekker SGP Zwartewaterland

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500