Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub slaat een belangrijke slag

Geplaatst op: 24 februari 2018

Sportclub Genemuiden heeft met een 3-1 overwinning Ajax Amsterdam van zich afgehouden. De Amsterdammers staan nu op zeven punten en haken voorlopig af in de titelrace. Makkelijk was de overwinning niet: Ajax was vooral voor rust de betere ploeg.

Daar zag het in het begin niet naar uit, want Joran Pot raakte al na twee minuten de paal. Na die gemiste kans nam Ajax het heft in handen en dat leidde tot een logische treffer van Danso, die al jarenlang bij Ajax speelt. Voor rust kregen de Amsterdammers nog zeker twee opgelegde kansen, maar ze lieten Sportclub in de wedstrijd.

Daar kregen ze na de thee spijt van. Aanvankelijk leek er nog niets aan de hand, maar toen Sijmon Eenkhoorn na een uur spelen ‘ineens’ raak schoot lag de wedstrijd weer open. In het laatste kwartier bleek hoe belangrijk Omar Kavak is voor Genemuiden. De na een schorsing teruggekeerde spits besliste met twee treffers de wedstrijd.

Na een week rust moet Genemuiden over twee weken uit naar Sparta Nijkerk.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500