Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Waterpoloclinic op herhaling

Geplaatst op: 6 maart 2018

Na het succes van de waterpolo-clinics in februari krijgt de activiteit van Zwemvereniging DEK Genemuiden een vervolg. In samenwerking met Stichting Zwembaden Zwartewaterland wordt er tijdens het vrijzwemmen op vrijdagavond 9 maart in Zwembad Bestevaer nogmaals waterpolo-clinics gegeven. Naar aanleiding van deze avond zullen beide gaan kijken of er voldoende animo is voor een structurele groep.

Deze activiteit is bedoeld voor alle kinderen van 6 jaar of ouder welke het leuk lijkt om beter te leren zwemmen en graag aan een teamsport willen doen. Om mee te kunnen doen hoef je geen volwaardige zwemmer te zijn. Als je het A of B diploma hebt is dit voldoende. De trainers zullen op niveau oefeningen uitzoeken en uiteindelijk bij het partijtje een goede indeling maken zodat iedereen mee kan doen. In tegenstelling tot wat vaak van waterpolo verwacht wordt is waterpolo geen ruige sport en zijn er strikte regels. Iedereen kan dus meedoen!

De waterpolo-clinics worden gegeven op a.s. vrijdag 9 maart, tijdens het vrijzwemmen van 19:00 uur tot 20:00 uur. Daarna kan iedereen nog gewoon vrijzwemmen tot 20:30 uur. Opgave is niet nodig. Kosten zijn het reguliere zwemtarief van €2,80. In de kantine zal iemand van DEK Genemuiden ouders te woord staan. Ook krijgen de deelnemende kinderen een informatiepakket mee naar huis.

Afhankelijk van de animo en leeftijd van de deelnemers gaan DEK Genemuiden en Stichting Zwembaden Zwartewaterland in gesprek om een juiste tijd te vinden, zodat er een jeugdwaterpolo-groep opgericht kan worden en er wekelijks kan worden getraind om aan jeugdwaterpolo toernooien mee te kunnen doen.

Zwemvereniging DEK Genemuiden heeft nu al ruim 30 jaar een waterpolo-afdeling en komt met zowel een dames- als een heren-team uit in de competitie in Regio Oost. De waterpolo-afdeling van de club krijgt voornamelijk nieuwe leden vanuit het wedstrijdzwemmen binnen de club, maar wil nu ook de waterpolo toegankelijker maken voor andere jeugdigen. Ben je 16 jaar of ouder en wil je eens kijken of waterpolo iets voor je is? Je bent welkom om op maandagen van 20:30 tot 22:00 uur of donderdag 21:00 uur tot 22:00 uur om een training bij te wonen. Op 24 maart om 16:45 uur spelen beide teams in hun competitie in het Zwembad Bestevaar in Genemuiden. Kom gerust kijken!

Voor meer informatie, kijk op www.dekgenemuiden.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500