Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

SGP op scholentour

Geplaatst op: 9 maart 2018

De SGP is vrijdag op ‘scholentournee’ in Kamperzeedijk, Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis. Samen met Tweede Kamerlid Roelof Bisschop bezoeken de kandidaat raadsleden de verschillende scholen om zich te laten informeren over ontwikkelingen en problemen. “De rode lijn is de werkdruk”, zegt Wilhelm Bisschop, zoon van en kandidaat voor de SGP in Zwartewaterland.

Hij zegt dat op het schoolplein van de Maarten Lutherschool, nadat De Driester en de Rehoboth al zijn bezocht. “Leraren ervaren een hoge werkdruk, veel administratieve verplichtingen en bemoeienissen uit Den Haag. Dat is in onze gemeente niet anders”, zegt Bisschop.

Wel zijn er verschillen in problemen bij de scholen. Aan de Kamperzeedijk speelt de krimp van de bevolking een grote rol. Daarmee komt uiteindelijk het voortbestaan van voorzieningen zoals scholen in gevaar. “Aan de Kamperzeedijk zie je aan de ene kant minder inwoners en aan de andere kant mensen die hun kinderen in andere kernen naar school laten gaan. Bijvoorbeeld omdat de ouders een school kiezen die bij hun identiteit past. Begrijpelijk, maar voor een kleine gemeenschap is dat lastig. Daar is samenwerking en gemeenschapszin heel belangrijk.”

Bisschop wijst erop dat de politiek geen invloed heeft op de scholenkeuze van ouders. “Maar wel kunnen we zorgen voor meer woningbouw. Dat ligt nu op de Kamperzeedijk al jarenlang stil, waardoor er ook geen nieuwe aanwas bij komt in het dorp.”

Vader Roelof komt veel op scholen in heel Nederland. Overal zijn de problemen hetzelfde. “Ik merk dat docenten veel tijd kwijt zijn aan het vastleggen van leerlingeninformatie. Soms steken ze daar meer tijd in dan wettelijk gezien nodig. Wat dat betreft is het goed dat ze zich ook af en toe zelf een spiegel voorhouden. Uiteindelijk blijft het begeleiden van en er zijn voor de kinderen het belangrijkste.”

Na het bezoek aan de Maarten Luther luncht de SGP op de Johannes Calvijnschool. Daarna verplaatst het gezelschap zich naar Hasselt en Zwartsluis.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500