Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Trieste gang van zaken’ rond Industriehaven

Geplaatst op: 15 maart 2018

Twee jaar na oplevering zijn alweer herstraatwerkzaamheden nodig bij de Industriehaven. Dat meldde wethouder Visserman donderdag in de gemeenteraad op vragen van de PvdA. “Een trieste gang van zaken”, concludeerde Klaas Eenkhoorn.

Hij vindt het vreemd dat de gemeente opdraait voor de kosten. Zwartewaterland kocht een garantiebepaling namelijk af. “Die kosten waren hoog, waardoor we de werkzaamheden beter zelf in de markt konden zetten”, stelt Visserman. Eenkhoorn vindt het vreemd dat de gemeente bij dit ‘peperdure’ project ook nog garantie moest betalen. De socialist vindt dat de gemeente sowieso al tonnen teveel heeft betaald. Ook Henk Buit, solo raadslid tot de verkiezingen, vindt de situatie ‘zorgelijk’. Volgens hem staat de kade nu ook regelmatig onder water.

De SGP kijkt minder op van het antwoord van Visserman. “Als afkopen van garantie duurder zou zijn dan zelf uitvoeren, dan is dit toch een verstandige beslissing?”

Visserman kondigde een brief aan die de gemeenteraad binnenkort ontvangt. Daarin staat wat de werkzaamheden gaan kosten en waarom deze nu al nodig zijn. Zware zandtransporten hebben daarmee te maken, gaf Visserman alvast een voorzet.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500