Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

ChristenUnie ruime winnaar verkiezingen

Geplaatst op: 22 maart 2018

De ChristenUnie is de grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen geworden, met BGZ als verrassend goede nieuwkomer. De ChristenUnie haalde ruim 3000 stemmen, vijfhonderd meer dan de SGP. Het CDA volgt op 1795 met BGZ daar vlak achter. De PvdA komt op 1177 stemmen, voor de VVD met 900 en Gemeentebelangen met 673.

Qua zetels komt ChristenUnie nu op vijf zetels en de SGP op vier. BGZ en CDA hebben er drie, PvdA twee en VVD en Gemeentebelangen een.

Gepubliceerd door Erik Driessen

9 thoughts on “ChristenUnie ruime winnaar verkiezingen

 1. JW schreef:

  Hoezo beter voor de SGP om buiten het college te blijven? Volgens mij beter voor de BGZ om eerst 4 jaar duidelijk standpunt te bepalen over alle onderwerpen. Kwestie van tijd? Dat? Die begrijp ik niet zo..

 2. Stemmer schreef:

  BGZ .CDA en CU in het College , zou voor SGP ook beter zijn een stapje terug, tevens is deze partij alleen in Genemuiden goed vertegenwoordigd , kwestie van tijd …als BGZ goed hun best doet tenminste.

 3. Jw schreef:

  CU CDA BGZ is slechts 11 zetels. Naar mijn mening een te krappe meerderheid. BGZ kan beter eerst deze eerste periode precies duidelijk maken hoe men over alle zaken denkt. Dit is in hun verkiezingsprogramma nog niet echt duidelijk (slechts grote lijnen). Vandaar liever eerst door op dezelfde voet. Prima resultaten van de afgelopen 4 jaar met CU SGP en CDA

 4. Mees schreef:

  BGZ in de coalitie met CU & CDA lijkt me inderdaad een goede afspiegeling van de gemeente! Is een keer wat anders dan continu dezelfde christelijke coalitie.

 5. Wim van Dijk schreef:

  Het is niet ongeloofwaardig als de huidige coalitie verder gaat zegt men?? Nee het is juist geloofwaardig als de huidige coalitie verder gaat. Waarom? omdat de huidige coalitie de meeste stemmen hebben. Als ik op BGZ of wat anders zou stemmen dan zou ik dat ook zeggen. Maar de partijen die de meeste stemmen hebben zijn toch echt de huidige coalitie partijen. Dus doorgaan met de huidige coalitie.

 6. Jw schreef:

  CU SGP CDA 12 van de 20 zetels. Prima meerderheid voor een coalitie. Afgelopen periode prima gegaan en mooi zo verder. Mogen alleen wel wat meer aandacht schenken aan woningaanbod (meer bouwen). BGZ mooi resultaat. Kan komende periode goed duidelijk maken waar ze nu precies voor staan..

 7. Pw schreef:

  college van cu, cda en gbz lijkt me een goede afspiegeling van de gemeente!

 8. Ellie schreef:

  Helemaal mee eens, duidelijk signaal!

 9. Pw schreef:

  duidelijk signaal, huidige college 2 zetels minder en gbz drie winst. Zal toch serieus naar een andere samenstelling vna het college gekeken moeten worden! Ongeloofwaardig als de huidige drie partijen samen verder gaan.

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500