26 april 2024 t’ Olde Staduus

Sportclub onderuit in aantrekkelijke topper

Geplaatst op: 31 maart 2018

Eemdijk vloert Sportclub Genemuiden.

Sportclub Genemuiden verloor zaterdagmiddag de topper tegen Eemdijk met 2-4. Ondanks dat Genemuiden alle vier goals in feite weggaf, was de overwinning van de koploper toch terecht. Tot grote vreugde leidde de zege niet. In de slotfase bleef invaller Klaas Bout, nog geen minuut binnen de lijnen, roerloos liggen op het veld. De onfortuinlijke speler had zijn tong ingeslikt en dat leverde akelige beelden op.

Na acht tegentreffers en twee nederlagen op rij begon Genemuiden met een verrassende debutant in de basis: de 17-jarige Arend van de Wetering stond opgesteld als rechtsback. Een droomdebuut was het niet voor de jongeling. Ondanks dat hij prima zijn mannetje stond en voetballend goed meedeed, kreeg hij al snel een gele kaart en schoot hij ook nog twee keer in eigen doel.

De eerste keer betekende dat de 1-1. Genemuiden schoot namelijk uit de startblokken en een afstandsknal van Anne van der Kolk viel zomaar binnen. Die ideale start leidde niet tot de nodige rust binnen de ploeg. Eemdijk was voor rust de betere ploeg, al kreeg Sportclub ook kansen. Eemdijk was echter de beter voetballende ploeg. Dat na een prima combinatie Omar Kavak toch de 2-1 kon binnentikken, was daarom een meevaller.

De wedstrijd haalde na rust niet meer de amusementswaarde van voor de thee. Genemuiden had het eerste kwartier niets te duchten van Eemdijk, maar geblunder in de verdediging leidde toch tot de gelijkmaker. De Harder kreeg de bal zomaar voor de voeten en haalde verwoestend uit. Daarna kreeg Kavak twee uitstekende mogelijkheden om zijn ploeg weer op voorsprong te zetten, maar nieuw geklungel in de verdediging leidde tot de 2-3. Toen Van de Wetering even later ook nog eens zijn tweede eigen doelpunt binnen werkte was de wedstrijd gespeeld.

Sportclub probeerde daarna van alles, kreeg ook mogelijkheden, maar bleek uiteindelijk niet opgewassen tegen het gedegen Eemdijk. Dat staat met nog zes wedstrijden te gaan nu vijf punten voor op Sportclub. Alleen een terugval van de verrassende koploper biedt nog hoop. Twaalf tegentreffers in drie wedstrijden maken wel duidelijk waar momenteel de problemen liggen voor Sportclub. Dat ontvangt volgende week Excelsior, Eemdijk krijgt thuis de Zuidvogels op bezoek.