Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Edel Group bestaat precies een eeuw

Geplaatst op: 4 april 2018

Edel Group bestaat woensdag precies honderd jaar. Dat jubileum vierde het bedrijf ’s middag met ongeveer tweehonderd genodigden, waaronder de familie De Lange. De beide Karsten uit de derde generatie van het bedrijf kregen daarbij het eerste exemplaar van een jubileumboek aangeboden.

Hun grootvader Karst startte in 1918 als 20-jarige het bedrijf. E. de Lange groeide in de eeuw daarna  uit tot een toonaangevend producent van tapijt en kunstgras. Dat gebeurde eerst onder leiding van Egbert en Dirk de Lange en daarna Karst en Karst. Tot 2015 was Edel een familiebedrijf en nog steeds heerst die cultuur binnen het bedrijf, zegt directeur Robbert Wapstra.

Hij is altijd onder de indruk geweest van de betrokkenheid van de familie. Het bedrijf ging voor alle belangen, stelde Wapstra tijdens een korte toespraak, waarin hij ook de medewerkers, aandeelhouders en de klanten bedankte voor de afgelopen honderd jaar. Ondertussen bestaat het bedrijf uit Edel Carpet (alles wat met tapijt te maken heeft) en United Works.

Burgemeester Bilder wees in een toespraak op de ‘verwevenheid’ van Edel Tapijt en Genemuiden. “Ik denk dat er geen vereniging in Genemuiden is die de afgelopen eeuw niet heeft geprofiteerd van Edel Tapijt. Het bedrijf staat altijd klaar voor medewerkers en de samenleving. Edel heeft veel voor Genemuiden betekent.”

Volgens Bilder heeft Edel altijd voorop gelopen bij ontwikkelingen in de branche. Ook nu liggen er weer grote uitdagingen, die de tapijtindustrie moet oppakken. Bilder noemde de Brexit als voorbeeld. “Ik wens het bedrijf ook in de tweede eeuw veel succes toe en hoop dat de verwevenheid met Genemuiden altijd mag blijven bestaan.”

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500