Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Enorme wachtrijen voor de pont: ‘Is de pont niet te klein’? (video)

Geplaatst op: 7 april 2018

Tekst en foto's: Erik Eenkhoorn

Doordat de weg bij Hasselt dicht is, is het topdrukte bij de pont vandaag. Schipper Duizendstra zet op de pont de auto’s zo dicht mogelijk op elkaar, twee man loopt rond om kaartjes te knippen en regelmatig gebeurt het dat de slagboom niet helemaal dicht kan. De rij begon rond etenstijd ter hoogte van de Kaaihof.

“We hebben in ieder geval een mooi uitzicht”, zegt een Trikebestuurder. Hij staat inmiddels 20 minuten in de rij en staat bij het kruispunt naar de Greente. “We hebben net al even gepraat met een paar motorrijders die 50 meter verderop stonden. We willen allemaal naar de overkant, maar het duurt wat langer. Gelukkig hebben we er mooi weer bij”.

Inmiddels staat een Skoda bijna vooraan. “Onze zoon fietst mee in de tour en we zitten nu al drie kwartier te wachten om over te kunnen”. Met de kaart op het stuur wijst hij de plekken aan waar hij in eerste instantie wilde gaan kijken. “Dat wordt hem nu niet meer. We kunnen hem nu misschien één keer zien rijden door St. Jansklooster en dan moeten we als een haas terug, maar”, zegt hij wijzend naar de lange rij voor hem: “Dat zal nog wel heel wat voeten in de aarde hebben denk ik zo. Is die pont niet te klein?”, vraagt de bestuurder, terwijl hij ondertussen meeluistert met de tourradio.

Gepubliceerd door Erik Eenkhoorn
Van Dijk Containers 500