Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Enorme wachtrijen voor de pont: ‘Is de pont niet te klein’? (video)

Geplaatst op: 7 april 2018

Tekst en foto's: Erik Eenkhoorn

Doordat de weg bij Hasselt dicht is, is het topdrukte bij de pont vandaag. Schipper Duizendstra zet op de pont de auto’s zo dicht mogelijk op elkaar, twee man loopt rond om kaartjes te knippen en regelmatig gebeurt het dat de slagboom niet helemaal dicht kan. De rij begon rond etenstijd ter hoogte van de Kaaihof.

“We hebben in ieder geval een mooi uitzicht”, zegt een Trikebestuurder. Hij staat inmiddels 20 minuten in de rij en staat bij het kruispunt naar de Greente. “We hebben net al even gepraat met een paar motorrijders die 50 meter verderop stonden. We willen allemaal naar de overkant, maar het duurt wat langer. Gelukkig hebben we er mooi weer bij”.

Inmiddels staat een Skoda bijna vooraan. “Onze zoon fietst mee in de tour en we zitten nu al drie kwartier te wachten om over te kunnen”. Met de kaart op het stuur wijst hij de plekken aan waar hij in eerste instantie wilde gaan kijken. “Dat wordt hem nu niet meer. We kunnen hem nu misschien één keer zien rijden door St. Jansklooster en dan moeten we als een haas terug, maar”, zegt hij wijzend naar de lange rij voor hem: “Dat zal nog wel heel wat voeten in de aarde hebben denk ik zo. Is die pont niet te klein?”, vraagt de bestuurder, terwijl hij ondertussen meeluistert met de tourradio.

Gepubliceerd door Erik Eenkhoorn

4 thoughts on “Enorme wachtrijen voor de pont: ‘Is de pont niet te klein’? (video)

 1. E schreef:

  10 hele km omrijden? Zozo wat een zware dag heb je…

 2. Peter schreef:

  Vanmorgen, toen ik naar mijn werk moest, toen voer de pont nog niet. Dus 10 km extra omrijden. Ik ben voor verbetering van doorstroming op de lokale wegen, maar graag tussen zaterdag avond en maandag ochtend. Als je zoals ik elke zaterdag werkt, dan zijn dit soort afsluitingen geen pretje. Zeker al je om een uur of twee in Zwolle moet zijn. ’s nachts dan he?

 3. Benno Blokzijl schreef:

  Goed begrepen Pw maar er is ook een collectebus dus je kunt gewoon doneren.

 4. Pw schreef:

  Misschien heb ik het verkeerd begrepen maar kaartjes de opbrengst voor het goede doel is toch alleen buiten de reguliere openingstijden?

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500