Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Omloop NWO van start na startprobleem juryauto (video)

Geplaatst op: 7 april 2018

Archief: Erik Eenkhoorn

Om klokslag drie uur is de derde ronde, waarin de junioren rijden, van start gegaan. Meer dan 150 renners verzamelden zich voor het bordes van ’t Olde Stadhuus om een ronde door de Kop van Overijssel te fietsen.

Nadat de fietsen gecontroleerd zijn mochten de renners hun handtekening zetten op een groot bord en naar de start toe. Toen het startschot viel bleef de auto, een spiksplinternieuwe Lexus RX, van de wedstrijdleiding staan. Hij wilde niet starten, zo leek het. Eén van de omstanders riep naar de auto: “Je mag mijn Aygo wel lenen hoor”. Maar na een paar benauwde seconden voor de chauffeur reed het peloton uiteindelijk toch achter de bumper van de RX weg.

De omloop passeert onder andere Hasselt, Zwartsluis, St. Jansklooster, Blokzijl en Ossenzijl. Rond half 6 wordt de winnaar op de streep verwacht.

 

Gepubliceerd door Erik Eenkhoorn
Van Dijk Containers 500