Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Johan Snel wint pokeren in eigen café

Geplaatst op: 12 april 2018

Eén van de voorrondes van het Open Nederland Kampioenschap Poker vond gisteravond plaats. Café d’Olde Soldoat was de locatie waar het strijdtoneel was ingericht en waar de kaarten geschud werden.

De inzet: pokerkampioen van de gemeente Zwartewaterland en een plaatsje in de landelijke finale. Namen waarvan pokerend Zwartewaterland zenuwachtig van zou moeten worden zoals: Sander Brouwer en Gertjan Verhoek, Peter Bruintjes en Wilbert Aalbers vielen als rijpe appelen van de pokertafel.

Van de negen personen die uiteindelijk plaatsnamen aan de finaletafel waren er zes die ervoor konden zorgen dat de eer binnen onze plaatselijke grenzen zou blijven. Een opmerkelijke naam in dit gezelschap was de uitbater van het etablissement aan de Oosterbrugstraat: Johan Snel. Hij gaf voor aanvang aan al geruime tijd geen pokerkaarten meer te hebben aangeraakt. De laatste keer dat hij pokerde was twee jaar geleden toen de hobby pokeraar op subtiele wijze Sander Brouwer nog uit hetzelfde toernooi wist te spelen.

Ook deze avond maakte Snel het steeds rustiger aan de laatste tafel, Patrick Driessen, Julian ter Horst, Age Blok, Marvin van Sas en Gerwin Eenkhoorn moesten hun zuur verdiende pokerchips inleveren. Als resultaat van dit slagveld was dat de uitbater overbleef met speler Gerson Trul uit Elburg. Om het kampioenschap binnen de stadsgrenzen te houden moest Snel tot het uiterste gaan. De klok passeerde middernacht. Toen diezelfde klok een half uur later aangaf, gebeurde hetgeen wat niemand voor mogelijk had gehouden. Op professionele wijze werd de Elburger gesloopt en werd Snel de verrassende winnaar van Zwartewaterland.

Op 30 juni zal de kersverse pokerkampioen afreizen naar Ermelo om op het ONPK (Open Nederlands Poker Kampioenschap) hetzelfde kunstje nogmaals te vertonen.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500