Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Veel waterspelletjes tijdens koningsspelen 2018

Geplaatst op: 20 april 2018

Tekst en foto's: Erik Eenkhoorn

Vrijdagmorgen werd in Nederland, dus ook in Genemuiden, de traditionele koningsspelen gehouden. Diverse scholen deden hieraan mee, zo was een deel van de Ichthus op het voetbalveld, en de Johannes Calvijnschool deden oud Hollandse spelletjes rondom en op het plein.

Er werd op het voetbalveld heerlijk met water gespeeld. Bekertjes water over water en zeep naar de overkant zien te krijgen, even verderop waren er bekertjes op een helm geplakt en moest er op het hoofd water getransporteerd worden, wat niet altijd even goed ging. De jongens haalde hun hart op bij het touwtrekken waar de spierballen gebruikt konden worden.

De koning was vandaag ook redelijk in de buurt om de koningsspelen mee te maken. Hij vertoefde in het mooie Twello. Henrico Bakker maakte een video opname bij de spelen op de Calvijnschool.

Gepubliceerd door Erik Eenkhoorn
Van Dijk Containers 500