Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Dweildag met streetparade

Geplaatst op: 15 juni 2018

Vereniging Dweildag Hasselt organiseert aanstaande voor de achtste keer de OBN Dweildag in het centrum van Hasselt.  De hele dag zijn er op verschillende locaties in het centrum optredens van maar liefst acht dweilorkesten, die de sfeer er lekker in brengen. Net zoals de laatste jaren worden ook dit jaar naast de muziek bij de terrassen verschillende activiteiten georganiseerd, waarbij de eerste straatparade in Hasselt de dag op grote wijze zal openen.

Vanaf 11.15 uur barst het los in het centrum van de Hanzestad Hasselt met een straatparade van maar liefst tien muziekkorpsen uit de regio. Zij lopen een route door het centrum om vervolgens tegen 13.00 uur te eindigen aan de Kaai. Daar zal vervolgens de OBN Dweildag 2018 van start gaan met acht blaaskapellen en dweilorkesten uit heel Nederland.

Een braderie zal gehouden worden in straten tussen de verschillende muziekpodia. De verkoopwaren zijn divers, van sieraden tot tuinartikelen en van food tot ICT. Op de Prinsengracht zullen allerlei oude ambachten worden gedemonstreerd. De ambachtslieden, veelal gekleed in traditionele kleding, demonstreren allerlei oude gebruiken en vertellen u er graag meer over.

Tijdens de OBN Dweildag 2018 is het mogelijk om de 177 treden van de Stephanuskerk te beklimmen. Eenmaal boven gekomen ligt heel Zwartewaterland aan uw voeten op een hoogte van maar liefst 41 meter. Een rondje geeft naar alle kanten zicht op de Hanzestad, een gezellig plaatje tijdens de OBN Dweildag!

De Kaai wordt omgetoverd tot speelparadijs voor kinderen. Kom ook glijden, klimmen of springen op allerlei verschillende luchtkussens. Hiernaast is er de mogelijkheid om een rondje te draaien in een draaimolen en te darten op een 3 meter hoog dartbord. Ook zal er entertainment plaatsvinden van een goochelaar, is er de mogelijkheid om je te laten schminken en zal een grote bungeejump-trampoline aanwezig zijn.

De route van de streetparade is:

Start: Grintwal – Eikenlaan – H.A.W. van der Vechtlaan – Wilhelminalaan – Bolwerk – Keppelstraat – Buiten de Venepoort – Hoogstraat –  Markt –  Ridderstraat – Eiland – Eikenlaan – Gasthuisstraat – Nieuwstraat – Markt – Burgemeester Royerplein – Kaai : Einde

Kijk voor meer informatie over alle activiteiten deze dag op: www.dweildaghasselt.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500