Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Introductieweek bij het OVG: iedereen mag terugkomen

Geplaatst op: 15 juni 2018

18 nieuwe leerlingen schoven deze week aan bij het OVG. Daar werd een introductieweek voor het komende jaar gehouden. “Dat aantal is wel een klein beetje in de lijn van afgelopen jaren”, zegt Albert Schutte. “Wel bijzonder is dat hier twee metselaars bij zitten.”

Dat was er vorig jaar niet een. “De verklaring daarvoor is dat ze op school heel weinig met metselen te maken krijgen. Degene die dat graag wil, daar wordt te weinig aandacht aan gegeven. Het metselvak sterft uit als we zo doorgaan.” Dat de scholen niet veel doen met metselen, kan hij ook wel weer begrijpen. “Op school metselen is allemaal gesmeer. Als er een groep derdejaars gaat metselen, en er vindt het er maar 1 van de 20 leuk, dan gaan de andere 19 smeren.”

De jongeren die deze week instroomden bij het OVG, komen allemaal uit de regio: Kampen, Zwartsluis, Zwolle, Kraggenburg maar ook uit Genemuiden zelf. Woensdag was het voor de jongens een spannende dag: examenuitslag. “De meesten werden hier gebeld”, zegt Schutte. Maar de opluchting was groot: Ze zijn allemaal geslaagd en kunnen dus na de vakantie aan de slag bij het OVG. “We hebben ze maar iets eerder naar huis gestuurd”, lacht hij.

Vandaag kregen alle jongens eindgesprekken. Niet dat er daarna iemand moet vertrekken. “Iedereen kan hier terecht.” Wel is er verschil tussen de jongeren. “De ene kan na de vakantie direct instromen bij een bedrijf. De ander houden we nog even in de werkplaats.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500