Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Rabobank werkt met partners aan vitale regio

Geplaatst op: 20 juni 2018

Rabobank IJsseldelta, Stichting Metropool Regio Zwolle en Stichting Regio Zwolle Congres hebben dinsdagmiddag hun partnerschap verlengd met het ondertekenen van een contract. Rabobank koppelt daarmee haar netwerk, kennis en ambities op het gebied van regio-ontwikkeling aan de data uit de regio Zwolle Monitor (Stichting Metropool) en het brede netwerk van het regio Zwolle Congres. Het doel van deze samenwerking is het samen investeren in een slimme, gezonde en vitale regio.  

Belangrijk onderdeel van deze samenwerking is om op basis van de data uit de regio Zwolle Monitor in beweging te komen. Samen op expeditie in de regio Zwolle. De eerste stappen zijn hier eind 2017 al gezet. Aan de hand van waardevolle data uit de jaarlijkse Regio Zwolle Monitor zijn 100 inwoners uit de gemeenten van regio Zwolle in dialoog gegaan over de kansen en uitdagingen van de regio. Door data te combineren met de input van inwoners, zijn thema’s geformuleerd die daadwerkelijk van belang zijn voor regio Zwolle. “Dit partnerschap geeft concrete invulling aan samen leren en ontwikkelen in en met de regio. Door aan de slag te gaan met onderwerpen die mensen raken en ook door data onderbouwd worden, kunnen we samen echt het verschil maken”, aldus Alexander van de Koevering – Directeur Rabobank IJsseldelta.

“Inmiddels zijn er drie expeditie teams onderweg. In de teams zitten mensen die actief zijn in de regio, die hun functionele jas durven uit te doen en met passie werken aan de drie gekozen thema’s: een leven lang leren, technische innovatie en een vitale leefomgeving. De expedities ontdekken samen al doende nieuwe manieren om deze voor de regio zo belangrijke thema’s verder te brengen.  De expedities zijn gericht op het initiëren  en versterken van mensen en  projecten die de economische en sociale kracht van de regio versterken. Zo jagen we samen de ontwikkeling in de regio aan, verstevigen we verbindingen en bieden we een vruchtbare bodem voor daadkracht en actie.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500