Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Dierenvriend Timo zorgt voor ongeboren eendjes

Geplaatst op: 27 juni 2018

Timo Naberman is een echte dierenvriend. Dat bleek wel toen hij onlangs door het plantsoen liep en een iets zag liggen. “Ik ging er even naartoe en toen zag ik dat het een eend was. Die had ik al vaker zien broeden, maar hij lag er nu dood naast”, vertelt de 9-jarige Genemuidenaar.

Hoe de eend zijn dood vond? Timo weet het niet: “In het plantsoen leven ook geen roofdieren.” In het nest van de eend lagen wel drie eieren. “Die heb ik aan m’n moeder laten zien en toen heb ik ze thuis op de vensterbank gelegd, lekker in de zon.”

Bij verschillende mensen ging hij op zoek naar een plaatsje in een broedmachine. Uiteindelijk vond hij die bij Harm Bruins. “Ik heb drie of vier keer gekeken of ze al uitgekomen waren. De laatste keer leefde er al eentje een beetje.”

Op het moment dat de eieren daadwerkelijk uitkwamen, was Timo op vakantie. “Dat vond ik wel jammer. We werden gebeld, en ja hoor: drie jonge eendjes bij Harm Bruins. Maar ik heb ze wel gezien.”

De eitjes in veiligheid brengen, dat is echt een actie voor Timo. Drie jaar geleden voerde hij actie voor de Orang Oetan. Via een brief van het Wereld Natuur Fonds (WNF) las hij dat dit dier met uitsterven wordt bedreigd. “Mama heeft toen cake gebakken, die hebben we rondgebracht en ik ben klusjes gaan doen.”

Helemaal verzot is hij ook op Freek Vonk. Maar de nieuwe Freek Vonk, dat is hij niet. “Ik wil boswachter worden.” Voor die tijd komen er vermoedelijk nog wel wat acties. “Dat wordt kijken wat ik nu weer voor brief krijg”, vindt Timo.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500