Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

OK-ondernemers allemaal boven, donaties ook top

Geplaatst op: 27 juni 2018

Alle OK-ondernemers en relaties hebben woensdag de top van de Madeleine bereikt. “Een onvergetelijke ervaring weer: zware klim, prachtig landschap en mooie sfeer”, vat organisator Jan Pleijsier de dag samen vanuit de Franse Alpen. Ondertussen wordt ook een andere top bereikt: er is al ruim 31.000 euro binnen voor Refilwe en Sampark.

De fietsers en wandelaars begonnen later dan gepland aan de 26 kilometer lange klim. “Gisteren bleek er een rotsblok over de weg te hangen en dat werd vandaag verwijderd. Met de Franse slag natuurlijk, dus het duurde wat langer. Uiteindelijk heeft het voor ons niet verkeerd uitgepakt. De teams lagen nu dichterbij elkaar, waardoor iedereen redelijk gelijk boven kwam. En nog belangrijker: veilig en gezond.”

Na de Mont Ventoux en de Stelvio beklommen de Genemuidenaren nu de Madeleine. “Een wat minder bekende klim misschien, maar hij is heel zwaar. Vanwege de lengte van 26 kilometer, maar ook vanwege de onregelmatigheid. Soms enorm steil, dan weer wat vlakker. Maar het landschap is hier super indrukwekkend.”

Donderdag zijn de OK-mensen ook nog in Frankrijk. Vrijdag hopen ze rond 19.00 en 19.30 uur bij d’ Overtoom aan te komen. “Het zou mooi zijn als er veel mensen zijn. De deelnemers verdienen dat”, aldus Pleijsier. Dat geldt ook voor de goede doelen. Doneren kan op www.okmadeleine.nl

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500