Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Petit Montmartre tijdens zomerbraderie

Geplaatst op: 4 juli 2018

Genemuiden is woensdag 11 juli weer het decor voor een zomerbraderie. De markt trekt al decennialang veel volk uit de regio. Met het bijna eindeloze mooie weer lijkt ook deze editie een publiekstrekker. Het gevarieerde programma doet de rest. De organiserende Middenstandvereniging Genemuiden (MVG) heeft daarin een aantal nieuwe activiteiten opgenomen.

Meest in het oog springend is wat dat betreft ‘Petit Montmartre’ aan de Markt. Dat straatje wordt omgetoverd tot een kleinere variant op de beroemde creatieve wijk in Parijs. Kunstenaars zijn aan het werk, en kinderen kunnen een workshop volgens bij Bij Sigrid. Aan de Markt staan woensdag verschillende foodkramen en lange tafels in die typische Franse sfeer. Lammy Catering, Buitenbosch en Bij Sigrid zorgen voor het eten en drinken dat daarbij past.

Ook nieuw in het programma is een brocantemarkt achter ’t Olde Staduus aan het Havenplein, vlakbij Petit Montmartre. Net als vorig jaar is er weer een standwerkersconcours tijdens de zomerbraderie. Een anonieme jury loopt rond en beoordeelt deze verkopers op hun originaliteit. Om 20.00 uur wordt aan de Markt de winnaar bekendgemaakt.

De Zwolse Pauwergirls zorgen tijdens de braderie voor zomerse en vrolijke klanken. Zij treden tussen 16.00 en 20.00 uur op verschillende locaties in het centrum van Genemuiden op. Kinderen vermaken zich ondertussen in de draaimolen of op het springkussen van de Regiobank.

Buiten alle activiteiten bestaat de braderie uiteraard ook veel kramen. Marktkooplui van heinde en verre zorgen voor een mooi aanbod. Bovendien zijn de winkels in Genemuiden ook geopend. De braderie begint om 14.00 uur.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500