Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
9 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

340 medailles uitgedeeld

Geplaatst op: 12 juli 2018

340 deelnemers telde de Zwem4Daagse deze week. Dat waren er vorig jaar 400, maar Esther Tuinman kan wel verklaren waarom het nu iets minder is. “Vorig jaar was het slecht weer”, legt ze uit. “Kinderen hebben nu al zoveel gezwommen, misschien dat ze in de vierdaagse dan geen zin hebben.”

Het mocht de pret niet drukken. “Alles is goedgegaan”, blikt Tuinman terug op een intensieve periode. “Ik ben heel blij als het er weer opzit. We zijn vanaf al maart bezig met de organisatie. Maar het is ook wel weer leuk om te doen.” Een van de deelnemers deed dit jaar voor de 41e keer mee. “En de oudste deelnemer is 67 jaar”, weet Tuinman.

Voor het eerst waren er dit jaar, zowel dinsdag als donderdag, suikerspinnen te verkrijgen. “Dat loopt als een tierelier.” Donderdagavond werden er voor 20:00 uur al 125 verkocht. Liefhebbers konden er voor een euro eentje kopen, en kregen bij de snoepkraam nog weer 20 cent ‘statiegeld’ tegen inlevering van het hele stokje. “Maar we gebruiken ze niet nog een keer hoor”, lacht Tuinman.

Met de deelnemers die hun e-mailadres achterlieten, wordt de editie van dit jaar geëvalueerd. “En als we leuke ideeën binnenkrijgen, kan het volgend jaar zomaar heel anders zijn.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500