Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Archeologische werkgroep graaft in het verleden

Geplaatst op: 15 september 2018

Een kraam van de Stichting Archeologische Werkgroep Zwartewaterland trok tijdens Eikoerei opvallend veel belangstellingen. De stichting is vorig jaar augustus opgericht en heeft sindsdien al een aantal mooie resultaten geboekt. In Genemuiden kwam de werkgroep echter nog niet in actie, maar de eerste afspraken zijn wel gemaakt, vertelt John Assink.

De vrijwilliger van de werkgroep wijst voor resultaten naar de afgelopen week. Bij werkzaamheden in Hasselt werden delen van de oude vestingmuur teruggevonden. Ook in Zwartsluis was het raak bij werkzaamheden op het Marktplein. Daar werd de fundering van een oude school blootgelegd en ook werden vijf oude graanmaten gevonden. Een deel van een molensteen is ook boven de grond gehaald.

Volgens Assink zijn dat soort zaken precies waarvoor de werkgroep is opgericht. “Voor echt grote vondsten is de gemeente verantwoordelijk, maar kleinere dingen gingen vaak verloren. Daarvoor hebben wij aandacht. Bedoeling is dat we bij grondwerkzaamheden snel in actie komen om voorwerpen te bewaren”, aldus Assink.

Die had zaterdag een aantal attributen bij zich waarvan bezoekers de functies moesten raden. Allemaal zijn het dingen die in Zwartewaterland zijn opgegraven.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500